Η Ζωή και ο Χρήστος ζουν με τους γονείς τους και τον σκύλο τους σ’ ένα διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Το πρωί, τα παιδιά πάνε σχολείο, το απόγευμα παίζουν επιτραπέζια και βιντεοπαιχνίδια και δέχονται επισκέψεις από τα ξαδέλφια. Το βράδυ τρώνε όλοι μαζί. Κάποιες ημέρες, όλη η οικογένεια συμμετέχει σε μια θεατρική ομάδα και τα Σαββατοκύριακα πάντα βρίσκονται με φίλους και πάνε βόλτες στο πάρκο.
Η καθημερινή τους ζωή κυλάει όπως σε κάθε οικογένεια, μόνο που η Ζωή, 10 ετών, πηγαίνει σε ειδικό κέντρο για παιδιά με κινητική αναπηρία και ο Χρήστος, 12 ετών, κάνει τρεις φορές την εβδομάδα αιμοκάθαρση.
Τη ζωή της οικογένειας παρακολουθεί το ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2020, παρακολουθεί το ντοκιμαντέρ «3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» της σειράς «Μια μέρα για όλο τον κόσμο», το οποίο είναι διαθέσιμο για θέαση στην πλατφόρμα του Ertflix.
Η ταινία διεισδύει στην καθημερινή ζωή και στην ψυχή των μελών αυτής της οικογένειας, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη προσέγγιση και φιλοσοφία ζωής των γονέων, τη σχέση ανάμεσα στα δύο αδέλφια, τις χαρές και τις δυσκολίες τους.
Μια όμορφη οικογένεια με δύο ιδιαίτερα, υπέροχα παιδιά!
Η σειρά «Μια μέρα για όλο τον κόσμο», σε σκηνοθεσία και σενάριο της Μαριάννας Οικονόμου, μέσα από καθημερινές ιστορίες αναδεικνύει το βαθύτερο νόημα του εορτασμού των Παγκόσμιων Ημερών μέσα από ανθρώπινες ιστορίες.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Μαριάννα Οικονόμου
Διεύθυνση παραγωγής: Ραχήλ Μανουκιάν
Έρευνα: Βάσω Χρυσοστομίδου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Carlos Munyoz
Μοντάζ: Ευγενία Παπαγεωργίου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Κωνσταντούρου
Εκτέλεση παραγωγής: DOC3
Παραγωγή: ΕΡΤ 2020-2021
Δείτε επίσης:
- Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Δείτε το αφιέρωμα «Μια πόλη ανάπηρη» (video)
- «Ελάτε πιο κοντά» – Η συγκινητική καμπάνια για τα άτομα με αναπηρία (video)
- Δύο συμπεριληπτικές, καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ίσον
- Μία πόλη προσβάσιμη σε όλους: Eξειδικευμένες διαδρομές στην Αθήνα για άτομα με αναπηρία
- Έρευνα για την αναπηρία στην Ελλάδα: Προκατάληψη, συμπόνοια και αδιαφορία οι κύριες στάσεις
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος