Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας και Αιγύπτου.
📞 Conversation between FM George Gerapetritis and his Egyptian counterpart, Badr Abdelatty. pic.twitter.com/ZqMydZ3fXl
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) July 4, 2026
Παράλληλα, αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Λιβύη, στις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν.
Η επικοινωνία εντάσσεται στις τακτικές επαφές Αθήνας και Καΐρου για τον συντονισμό των δύο χωρών σε ζητήματα περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος