Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με αντικείμενο την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη του αποκάλυψε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού της τρίτης δόσης για όλους.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι «μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχει ξεκινήσει η διαδικασία για ραντεβού για όλους. Και για τους κάτω των 50. Αυτό εξαρτάται από το πότε έκανε κάποιος τη δεύτερη δόση».

Επεσήμανε επίσης πως το lockdown δεν είναι στο τραπέζι, ενώ η κυβέρνηση δεν σκέφτεται περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους εμβολιασμένους.

Με φόντο την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τον πυρετό συσκέψεων στην κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου διαμήνυσε πως «δεν πρόκειται να πάμε σε περιοριστικά μέτρα που να αφορούν τους ανεμβολίαστους». Παράλληλα, επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν έριξε λευκή πετσέτα στο θέμα της πανδημίας, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επιστράτευση των ιδιωτικών γιατρών εάν δεν πειστούν να ενισχύσουν το Σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε μετά το πέρας δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους, να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19, «αν η Επιτροπή δώσει το “πράσινο” φως, τότε τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και πολύ σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος