Ανάδειξη της ιστορικότητας των παλιών λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες κατοίκων και φορέων στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας Αττικής για τη διάσωση του χώρου της πρώην ALTEC και του χώρου των παλιών λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας και τη χρήση τους για δραστηριότητες, πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού. Αφορμή γι’ αυτό έδωσε η έκφραση της πρόθεσης της δημοτικής αρχής για μεταφορά στο χώρο βαρέων οχημάτων και απορριμματοφόρων του Δήμου.

Νέο κάλεσμα για δράσεις απευθύνει το συντονιστικό των φορέων που αποτελούν ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών, οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού σχολείου και του 6ου Γυμνασίου, η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ο σύλλογος γονέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ο ΠΑΟ Αλσούπολης.

Ανάδειξη της ιστορικότητας των παλιών λιγνιτωρυχείων ΚαλογρέζαςΌπως αναφέρουν: «Η μεγάλη επιτυχία της τελευταίας πρωτοβουλίας μας που διοργανώσαμε την Κυριακή 20 Φλεβάρη στον χώρο των παλιών ανθρακωρυχείων (στο οικόπεδο της ΑΛΤΕΚ) μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα! Όλοι μαζί, δείξαμε πραγματικά πως ονειρευόμαστε τον χώρο του οικοπέδου: Ως χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, ανοιχτό και δωρεάν για όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι ως γκαράζ απορριμματοφόρων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Καλούμε ξανά κάθε σωματείο, κάθε μαζικό φορέα, κάθε πολιτιστικό και αθλητικό σύλλογο, όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμπαραταχτούν μαζί μας.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην ανοιχτή σύσκεψη του συντονιστικού την Κυριακή 13 Μάρτη στις 12 στο Παναιτώλιο για να συζητήσουμε από κοινού για τη συνέχεια του αγώνα μας.

Σας καλούμε να διοργανώσουμε νέα εκδήλωση διεκδίκησης και κατοχύρωσης του “οικοπέδου της ΑΛΤΕΚ” ως χώρου μεγάλης ιστορικής σημασίας, την Κυριακή 20 Μάρτη με την τοποθέτηση αναμνηστικής ιστορικής πλακέτας προς τιμή των αγώνων των ανθρακωρύχων».

Σχετικές ειδήσεις

Παιδικές ζωγραφιές στο παλιό εργοστάσιο

Βάφουν το παλιό εργοστάσιο και το διεκδικούν για χώρο αθλητισμού – πολιτισμού – πρασίνου

ΒΙ.Δ.Α: Διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

Επείγει η διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

“Όταν από τη γη έβγαζαν λιγνίτη”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος