Παιδικές ζωγραφιές στο παλιό εργοστάσιο

Εικαστική παρέμβαση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής 20/2 κάτοικοι και φορείς της Νέας Ιωνίας στο παλιό εργοστάσιο της ALTEC στο οποίο ενδέχεται να μεταφερθούν τα απορριμματοφόρα και τα βαρέα οχήματα του Δήμου, σύμφωνα με σχετική διακήρυξη πρόθεσης από τη δημοτική αρχή. Οι κάτοικοι ζητούν ο χώρος να αξιοποιηθεί για πράσινο, αθλητισμό, πολιτισμό και τα οχήματα να μεταφερθούν, όπως έχουν κάνει άλλοι δήμοι σε απόμακρες μη κατοικημένες περιοχές.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “Γ. Σεφέρης”, αναφέρει: «Παιδικές φωνές, χρώματα, τραγούδια και χειροτεχνίες γέμισαν το μεσημέρι της Κυριακής 20 του Φλεβάρη το οικόπεδο όπου στεγαζόταν το πρώην εργοστάσιο της ΑΛΤΕΚ στην Αλσούπολη.

Μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών από διάφορα σχολεία της Ν. Ιωνίας μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς τους, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κάτοικοι από όλες τις γειτονιές της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνεργαζόμενων σωματείων και μαζικών φορέων και κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το εγκαταλειμμένο οικόπεδο.

Τα παιδιά έδειξαν με τον δικό τους τρόπο την επιθυμία τους για την τύχη του επίμαχου και ιστορικής σημασίας χώρου. Μέσα από τη ζωγραφική τους, που αγκάλιασε τους τοίχους του παλιού εργοστασίου, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στη δημοτική αρχή της κας Θωμαϊδου, απαιτώντας το οικόπεδο απέναντι από τα σχολεία τους να αξιοποιηθεί για τις σύγχρονές μορφωτικές, αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες των κατοίκων και όχι να μετατραπεί σε αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που παρότρυναν τους μαθητές τους να εκφραστούν μέσα στις τάξεις, αλλά και με τη φυσική τους παρουσία σήμερα στην αξιόλογη αυτή δράση.
Μετά και τη μαζική συμμετοχή μικρών και μεγάλων στην κυριακάτικη εκδήλωση και την αισιόδοξη εικαστική παρέμβαση της νέας γενιάς, οι μαζικοί φορείς και ο Σύλλογός μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες με ανάλογες δράσεις απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να αποσύρει τα σχέδια της που υποβαθμίζουν την περιοχή της Αλσούπολης, αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της για την εύρεση κατάλληλου χώρου ώστε να απομακρυνθούν επιτέλους τα απορριμματοφόρα από το δημοτικό στάδιο».

Σχετικές ειδήσεις

Βάφουν το παλιό εργοστάσιο και το διεκδικούν για χώρο αθλητισμού – πολιτισμού – πρασίνου

ΒΙ.Δ.Α: Διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

Επείγει η διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

“Όταν από τη γη έβγαζαν λιγνίτη”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος