Βάφουν το παλιό εργοστάσιο και το διεκδικούν για χώρο αθλητισμού – πολιτισμού – πρασίνου

Aποφάσισαν να βάλουν χρώμα στη ζωή τους και για το λόγο αυτό την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου θα βάψουν το παλιό εργοστάσιο της ALTEC στην Αλσούπολη, που τελευταία έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της πρόθεσης του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής να μεταφέρει εκεί τα απορριμματοφόρα και τα βαρέα οχήματα. Η απόφαση θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής που με σειρά κινητοποιήσεων αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μετά τον πρώτο κύκλο κινητοποιήσεων και συσκέψεων, το νέο ραντεβού έχει εικαστικό χαρακτήρα, ενώ θα ακολουθήσουν πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις απαιτώντας την απόδοση του χώρου της ALTEC για πράσινο, πολιτισμό και αθλητισμό, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Έτσι την Κυριακή 20 Φλεβάρη στις 12:00 στην είσοδο του οικοπέδου της ALTEC καλούν σε συμμετοχή «…για να ζωγραφίσουμε μαζί με τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τη νεολαία της περιοχής μας πώς ονειρευόμαστε να γίνει ο χώρος…».

Βάφουν το παλιό εργοστάσιο και το διεκδικούν για χώρο αθλητισμού – πολιτισμού – πρασίνουΣτο χώρο αυτό βρίσκονταν παλιά τα λιγνιτωρυχεία της Καλογρέζας, με μικρό τμήμα τους να έχει διασωθεί.

Βάφουν το παλιό εργοστάσιο και το διεκδικούν για χώρο αθλητισμού – πολιτισμού – πρασίνουΤο Συντονιστικό Σωματείων και μαζικών φορέων συγκροτείται από: τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ», το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το σωματείο Συνταξιούχων Νέας Ιωνίας & πέριξ περιοχών, τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Ιωνίας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού σχολείου και του 6ου Γυμνασίου, την Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, τον Σύλλογο γονέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Νέας Ιωνίας, τον ΠΑΟ Αλσούπολης.

Πηγή φωτο: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Σχετικές ειδήσεις

ΒΙ.Δ.Α: Διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

Επείγει η διάσωση των τελευταίων καταλοίπων των Λιγνιτωρυχείων Καλογρέζας

“Όταν από τη γη έβγαζαν λιγνίτη”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος