Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν πλήρη έλεγχο στο πεδίο των διαρροών – Φυσικό αέριο μέσω Ουκρανίας στην Ευρώπη

Array

Η Ουάσιγκτον είχε “πλήρη έλεγχο” στα ύδατα γύρω από τη Δανία και τη Σουηδία, όπου εντοπίστηκαν τέσσερις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2, στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα. «Συνέβη στις εμπορικές και οικονομικές ζώνες της Δανίας και της Σουηδίας, χώρες που ολοκληρωτικά ελέγχονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ», είπε μέσω της διαδικτυακής εκπομπής Soloviev Live και επεσήμανε ότι η Δανία είναι μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, ενώ η ένταξη της Σουηδίας εκκρεμεί.

Η Μαρία Ζαχάροβα ενισχύει την χθεσινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι είναι ανοησίες της Δύσης οι υποψίες κατά της Μόσχας για δολιοφθορά στους αγωγούς της Βαλτικής.

Κρεμλίνο: Τρομοκρατική ενέργεια με ενδεχόμενη ανάμειξη ξένης δύναμης

«Είναι πολύ δύσκολο να φανταστούμε ότι μια τέτοια τρομοκρατική ενέργεια θα μπορούσε να γίνει χωρίς την ανάμειξη ενός κράτους», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ζητώντας εκ νέου επείγουσα έρευνα.

«Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση», συμπλήρωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα η ρωσική εταιρεία Gazprom, προαναγγέλλει εντός της ημέρας ανεφοδιασμό με 42,5 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω της Ουκρανίας.

Ο ουκρανικός διαχειριστής του συστήματος φυσικού αερίου Naftogaz, έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η διαδρομή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη,  εκτρέπεται από τη Ρωσία στις λεγόμενες λαϊκές δημοκρατίες Λουχάνσκ και Ντόνετσκ, όπου και διεξήχθησαν τα αποκαλούμενα δημοψηφίσματα , τα οποία η Ουκρανία και η Δύση χαρακτηρίζουν ως πρόσχημα προσάρτησης ουκρανικού εδάφους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος