Βρετανία: 1 εκ. άνεργοι εξαιτίας του lockdown μέσα στο 2020 – Με κλείσιμο απειλείται το 1/4 των παμπ

Πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας σε χώρους ξενοδοχείων και εστίασης πιθανολογείται ότι θα καταργηθούν έως το τέλος του έτους στη Μ. Βρετανία, δημιουργώντας «πόλεις-φαντάσματα», όπως αναφέρουν οι κάτοικοι.

Μέχρι στιγμής μόνο οι βόρειες πόλεις της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του lockdown, ενώ αναμένεται ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο να τεθεί σε ανάλογο καθεστώς.

Από την αρχή των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με νέα έρευνα, έχουν κλείσει 11.120 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν χαθεί 125.000 θέσεις εργασίας, αριθμός που εκτιμάται ότι μπορεί να αυξηθεί και στο 1 εκατομμύριο.

Περισσότερες από το 1/4 των 39.700 παμπ του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να μην επιβιώσουν από την πανδημία, σύμφωνα με την British Beer and Pub Association. Ο Greene King σκοπεύει να κλείσει 79 παμπ, θέτοντας σε κίνδυνο 800 θέσεις εργασίας, ενώ οι Young, Wetherspoons, Fuller και City Pub Company δήλωσαν ότι θα περικόψουν αρκετές εκατοντάδες υπαλλήλους.

Το Λονδίνο, το Έσσεξ, το Γιόρκ, το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, η Λίβερπουλ και το Λανκασάιρ βίσκονται ήδη σε συνθήκες lockdown. Ο Kay Neufeld, από το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρησιακών Ερευνών, δήλωσε ότι είναι εύλογο να υπάρξουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο απώλειες θέσεων εργασίας μόνο από τους τομείς λιανικής και φιλοξενίας. Αντίστοιχα και το Ίδρυμα Κοινωνικής Αγοράς, τόνισε πως «η μειωμένη ζήτηση για χώρους γραφείων και η φαινομενικά αναπόφευκτη μείωση των παραδοσιακών λιανικών πωλήσεων εγκυμονεί κίνδυνο για τη δημιουργία πόλεων-φαντάσματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε επιπλέον 16.982 περιπτώσεις CoViD-19 και 67 θανάτους, ποσοστό 32% μεγαλύτερο από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός επιστημονικός σύμβουλος, Sir Jeremy Farrar προειδοποίησε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι «σκληρά» φέτος, με το εμβόλιο για τον κορονοϊό να είναι δυνητικά έξι μήνες μακριά.

Σύμφωνα με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, η Ουαλία μάλλον θα είναι η επόμενη πόλη που θα υιοθετήσει την τακτική του lockdown για τουλάχιστον 17 ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος