Σύνοδος ΝΑΤΟ – Τζ. Σάλιβαν: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης που μεταδίδουν ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν θα μπορούσε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν» στη σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη.

Τζ. Σάλιβαν: Δεν έχει προγραμματιστεί επίσημη διμερής συνάντηση

Την ίδια ώρα το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι μιλώντας σε δημοσιογράφους στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γερμανία, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι ότι δεν έχει προγραμματιστεί επίσημη διμερής συνάντηση μεταξύ του Μπάιντεν και του Ερντογάν, αλλά ότι «μπορεί κάλλιστα να έχουν την ευκαιρία να δουν ο ένας τον άλλον».

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες 24 ώρες. Υπάρχει αναταραχή και ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί τις εξελίξεις πολύ στενά», είπε ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου και επεσήμανε:
«Η ομάδα δουλεύει με τους Φινλανδούς, τους Σουηδούς και τους Τούρκους και συνομιλώ καθημερινά με τους ομολόγους μου».
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, «στόχος πριν από τη σύνοδο κορυφής της Μαδρίτης ήταν «να δημιουργηθεί όσο το δυνατόν θετική δυναμική πίσω από τις υποψηφιότητες της Φινλανδίας και της Σουηδίας, αλλά πλέον δεν υπάρχουν προσδοκίες ότι όλα τα ζητήματα θα επιλυθούν σε αυτήν τη σύνοδο».

Σύμφωνα με το δίκτυο NTV, ο Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι «δεν υπάρχουν προσδοκίες ότι θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ».

Επίσης το τουρκικό δίκτυο αναφέρει ότι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ «πρότεινε στον Ταγίπ Ερντογάν  τετραμερή συνάντηση στη Μαδρίτη», σχετικά με τις τουρκικές ενστάσεις στο θέμα της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Πηγή: CNN, NTV
ΕΡΤ1 -Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος