Συγγνώμη από τον Μπόρις Τζόνσον για το πάρτι – Σε παραίτηση τον κάλεσε ο ηγέτης των Εργατικών

«Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον, oμολογώντας ότι παρευρέθηκε σε συγκέντρωση στον κήπο του πρωθυπουργικού μεγάρου κι έδωσε το σύνθημα «φέρτε το δικό σας ποτό» στις 20 Μαΐου 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

«Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18.00,  για να ευχαριστήσω το προσωπικό πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε, προσθέτοντας: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη».

Ο Μπόρις Τζόνσον, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «εκ των υστέρων, σκέφτηκε ότι θα έπρεπε να πει σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους».

«Γνωρίζω ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει πρωτοφανείς θυσίες τους τελευταίους 18 μήνες», είπε επίσης.

Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε αν θα παραιτηθεί, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την σειρά των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Το πάρτι τελείωσε πρωθυπουργέ. Το μόνο ζήτημα είναι αν το βρετανικό κοινό θα τον πετάξει έξω. Το κόμμα του θα τον πετάξει έξω; Ή θα έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Κιρ Στάρμερ, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι αναρωτιέται αν θα κάνει το μόνο αξιοπρεπές που απομένει, να παραιτηθεί και χαρακτήρισε «γελοίο και ξεδιάντροπο ψεύτη» τον Μπόρις Τζόνσον που «δεν κατάλαβε ότι ήταν σε πάρτι».

Οι δημοσιογραφικοί ιστότοποι, δίνουν τίτλους όπως ότι ο Μπόρις Τζόνσον «τα τινάζει όλα στον αέρα μετά την επιτυχία των εμβολιασμών», ενώ προβλέπουν ότι η θητεία του Βρετανού πρωθυπουργού «δεν θα διαρκέσει ούτε έναν χρόνο ακόμα».

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, ερευνά σε συνεργασία με το υπουργικό συμβούλιο τις συνθήκες και την παραβίαση των κανόνων για το πάρτι που αποδεικνύει ότι ο προσωπικός γραμματέας του Μπόρις Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς, κάλεσε περισσότερους από 100 υπαλλήλους στους κήπους της Ντάουνιγκ Στριτ Νούμερο 10 για να «εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον υπέροχο καιρό», ενώ ίσχυαν αυστηρότατοι περιορισμοί σε όλη την χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος