«Στον τοίχο» στήνει ένα email τον Βρετανό πρωθυπουργό

Ένα email-βόμβα «στήνει στην γωνία», τον Μπόρις Τζόνσον, για το πάρτυ τον Μάιο, του 2020 στον κήπο της Ντάουνινγκ Στρίτ στην διάρκεια του πρώτου λοκντάουν.

Η Μητροπολιτική  Αστυνομία, ερευνά σε συνεργασία με το υπουργικό συμβούλιο τις συνθήκες και  την παραβίαση των κανόνων για το πάρτυ που αποδεικνύει ότι ο προσωπικός γραμματέας του Μπόρις Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς, κάλεσε περισσότερους από 100 υπαλλήλους να φέρουν τα δικά τους ποτά στους κήπους του Νο10 τον Μαΐο 2020 για να «εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον υπέροχο καιρό», ενώ  ίσχυαν αυστηρότατοι περιορισμοί  σε όλη την χώρα σύμφωνα με την αποκάλυψη του Ιtv.

Το email που «καίει» τον πρωθυπουργό επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, που δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες που δείχνει τον πρωθυπουργό με την σύζυγό του να απολαμβάνουν με τους συνεργάτες τους τον «καλό καιρό» με κρασιά και ευχάριστη διάθεση. Η είδηση αυτή έχει εξοργίσει την αντιπολίτευση ενώ αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις και μέσα στο κόμμα του κυρίως μετά την παραίτηση του Λόρδου Φροστ του αρμόδιου υπουργού για το Brexit τον περασμένο μήνα.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος