Από μια κλωστή κρέμεται το πολιτικό μέλλον του Βρετανού πρωθυπουργού

Από μια κλωστή κρέμεται το πολιτικό μέλλον του Βρετανού πρωθυπουργού, βιώνοντας την χείριστη κρίση της πρωθυπουργικής του θητείας. Να παραιτηθεί ο Μπορις Τζονσον, ζητούν αντιπολίτευση και 12 Τόρις, εφόσον αποδειχθεί ότι παραβιάστηκαν οι κανονισμοί για το πάρτυ στην Ντάουνινγκ Στρίτ, τον Μάιο του 2020, ενώ άλλοι πρότειναν ότι θα μπορούσε σύντομα ο πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους αντάρτες του κόμματος του.

Με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων να του δείχνει την έξοδο από το Ν10 σύμφωνα με τις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις , ο Μπορις Τζονσον, αναμένεται σήμερα να κάνει δήλωση κατά την έναρξη της ώρας του πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να καταπνίξει την αυξανόμενη οργή των πολιτών αλλά και των βουλευτών του.

«Δεν είναι ακόμα οριστικό, υπάρχει χώρος για ταπεινότητα και μια εγκάρδια συγγνώμη. Μας διώχνουν εκτός και αν το λύσουμε» δήλωσε μέλος του υπουργικού συμβουλίου στην εφημερίδα Times. Το γεγονός όμως ότι ούτε ένας υπουργός του υπουργικού συμβουλίου δεν προέβη χθες σε καμια  δημόσια δήλωση, ως μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώνει τον βαθμό της κρίσιμης αυτής κατάστασης με την εφημερίδα Independent να ισχυρίζεται ότι το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ συμβουλεύτηκε να «εξαφανίσει» από τα κινητά τους οποιεσδήποτε πληροφορίες που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι έγιναν η παρευρέθηκαν σε πάρτι στο Νο 10.

Ήδη διεξάγεται εσωτερική έρευνα  από την ανώτερη δημόσια λειτουργό Σου Γκρέι, για το οποίο η Ντάουνινγκ Στριτ δεν αρνήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του Κάρι παρευρέθηκαν στο πάρτι, που αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι είδαν 40 δημόσιους υπαλλήλους και βοηθούς να «απολαμβάνουν τον ήλιο» ενώ ίσχυαν αυστηρότεροι περιορισμοί σε όλη την χώρα.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος