Σερβία: Η χειρότερη μέρα σε θύματα και νέα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας

Η χειρότερη ημέρα από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφεται την Τετάρτη στη Σερβία, όπου επιβεβαιώθηκαν 3.536 νέα κρούσματα, ενώ 21 ασθενείς απεβίωσαν. Κάθε τέταρτο δείγμα που εξετάστηκε εργαστηριακά το τελευταίο 24ωρο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Επιτροπή Δημόσιας Yγείας.

Στα νοσοκομεία της χώρας η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ λιγοστεύουν και οι ελεύθερες κλίνες στις προσωρινές νοσοκομειακές δομές που δημιουργήθηκαν στο κλειστά στάδια “Arena” στο Νέο Βελιγράδι και  “Chair” στην πόλη Νις.

Την Πέμπτη συνεδριάζει εκτάκτως η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων για να αποφασίσει τη λήψη μέτρων αποτροπής μετάδοσης της νόσου.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση τη βουλής όπου εξετάζεται η αναθεώρηση του προϋπολογισμού θα συζητηθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων υπό την μορφή προστίμων για την μη τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων μετά τις 11 μ.μ. 

Στη Σερβία μέχρι σήμερα έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό 70.424 άνθρωποι και απεβίωσαν 936. Σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 2.959 ασθενείς, εκ των οποίων οι 143 είναι διασωληνωμένοι.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση (Βελιγράδι): Νίκος Πέλπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος