Π. Μόρνταντ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την αντικατάσταση της Λιζ Τρας

Array

Η Πένι Μόρνταντ είναι η πρώτη που θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος και της χώρας. Ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ρίσι Σουνάκ αναμένεται να είναι οι επόμενοι υποψήφιοι και χρειάζονται  την υποστήριξη 100 και πλέον βουλευτών.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη 

Ο Σουνάκ είναι ο αγαπημένος των στοιχημάτων, αλλά οι βουλευτές πιστεύουν ότι ο Τζόνσον μπορεί να είναι «ασταμάτητος» αν φτάσει στους δύο τελευταίους και τα μέλη των Τόρις κληθούν να κάνουν την τελική επιλογή. Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν την επιθυμία τους έως την Δευτέρα στις 2μμ (4μμ Ελλάδος). 

Εάν οι υποψήφιοι είναι δυο ή τρεις  θα υπάρξει ψηφοφορία μεταξύ των βουλευτών. Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ 15:30 και 17:30 τη Δευτέρα 24/10. Εάν οι υποψήφιοι είναι τρεις, ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους θα αποκλείεται. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 18:00. Εάν χρειαστεί δεύτερη ψηφοφορία (ενδεικτική), αυτή θα διεξαχθεί μεταξύ 18:30 και 20:30 την ίδια μερα. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 21:00. 

Μόλις ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία, το κόμμα θα αναλάβει την ευθύνη για την διαχείριση της ψήφου των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, εφόσον απομένουν δύο υποψήφιοι. 

Η ψηφοφορία των μελών του Κόμματος θα διεξαχθεί μέσω ασφαλούς διαδικτυακής ψηφοφορίας.  Η ψηφοφορία θα κλείσει στις 11:00 την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου – το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αργότερα την ίδια ημέρα. Μπορούν να ψηφίσουν μόνο τα μέλη που πληρούν τις προϋποθέσεις, τα οποία είναι μέλη για τουλάχιστον τρεις μήνες

Σχετικά Άρθρα: Π. Δουδώνης, συνταγματολόγος: Ελέφαντας στο δωμάτιο της αγγλικής πολιτικής το Brexit – Πώς συνδέεται με την παραίτηση της Τρας (video)

Aλ. Δεσποτόπουλος, διεθνολόγος: Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε μια μεγάλη κρίση ηγεσίας – Φαβορί ο Σουνάκ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος