Αποσύρεται από την «κούρσα διαδοχής» της Τρας ο Μπεν Ουάλας – Τείνει να στηρίξει Μπόρις Τζόνσον

Array

Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε αλλά μένει στη Ντάουνινγκ Στρίτ έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Ο Υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε ότι μένει εκτός κούρσας για την ηγεσία του κόμματος και «τείνει να υποστηρίξει» τον Μπόρις Τζόνσον.

Σήμερα οι μνηστήρες της ηγεσίας των Τόρις και αυτόματα της χώρας, εργάζονται πυρετωδώς στο παρασκήνιο να συγκροτήσουν αρκετά δυνατές συμμαχίες ώστε να επικρατήσουν στην κοινοβουλευτική ομάδα. Να θυμίσουμε ότι κάθε υποψηφιότητα πρέπει να υποστηρίζεται από 100 το λιγότερο βουλευτές και η διορία τους λήγει την Δευτέρα (24/10).

Αυτό αυτόματα περιορίζει τους υποψήφιους το πολύ σε τρεις.

Μπόρις Τζόνσον, Ρίσι Σουνακ και Πένι Μόρνταν βρίσκονται σε εντατικές συζητήσεις στα παρασκήνια ώστε να εξασφαλίσουν όχι μόνο τους 100 αλλά και ιδανικά να είναι ο μόνος, ώστε να μην πάει η ψηφοφορία στην βάση.

Ο Μπόρις Τζόνσον λέγεται επίσης ότι προτείνει στον πρώην υπουργό οικονομικών Ρίσι Σούνακ κλάδο ελιάς να μπει από πίσω του με αντάλλαγμα μία υψηλή θέση.

Ο Ρίσι Σουνακ δελεάζει την Μόρνταντ να κατέβουν μαζί ώστε να μην αφήσουν περιθώριο στον Τζόνσον.

Ο Τζόνσον υπόσχεται νίκη στις επόμενες εκλογές οπότε οι βουλευτές δεν θα χάσουν την έδρα τους. Ωστόσο η δημοφιλία του έχει πληγεί.

Εν τω μεταξύ, η χώρα και οι αγορές περιμένουν το νέο κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα για να σταθεροποιηθεί η οικονομία.

Και αυτό τώρα είναι στον αέρα. Πριν από λίγο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι επαφίεται στον νέο πρωθυπουργό εάν θα προχωρήσει στο δημοσιονομικό σχέδιο που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του μήνα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, όλη η αντιπολίτευση ζητά επιτακτικά εκλογές τώρα, και το ίδιο ζητάει και η Νικόλα Στέρτζον της Σκοτίας.

Ανταπόκριση Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος