Ο. Λουντζέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην ΕΡΤ: Καλωσορίζουμε τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

To NATO καλωσορίζει «τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουντζέσκου, στην ΕΡΤ, ερωτηθείσα για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας. Ειδικότερα, σημείωσε ότι «αυτό που έχει σημασία για το ΝΑΤΟ είναι αυτός ο εξοπλισμός να είναι διαλειτουργικός, να μπορούμε να εργαστούμε μαζί και να επιχειρούμε παράλληλα. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ σε αυτό το ζήτημα».

Ανταπόκριση Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ο. Λουντζέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην ΕΡΤ: Καλωσορίζουμε τη συμφωνία Ελλάδας – ΓαλλίαςΑναφορικά με τους S-400 και την Τουρκία, η κ. Λουντζέσκου τόνισε ότι «ο γενικός γραμματέας και πολλοί σύμμαχοι είναι πολύ ξεκάθαροι ότι το ρωσικό σύστημα των S-400 δεν είναι διαλειτουργικό και δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο αμυντικά συστήματα του ΝΑΤΟ». Παράλληλα, για τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Ένωσης Άμυνας, η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το ΝΑΤΟ κάνει έκκληση στους Ευρωπαίους συμμάχους να κάνουν περισσότερα, εδώ και πολλά χρόνια. Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο εκεί επενδύοντας πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα».

Η αναπληρώτρια γγ Δημόσιας Διπλωματίας της Συμμαχίας, Μάιμπα Μπράζε, αναφερόμενη στον ρόλο των γυναικών στο ΝΑΤΟ, σημείωσε: «Προσωπικά νιώθω επαγγελματίας, δεν αισθάνομαι κάποια συγκεκριμένη πτυχή σε σχέση με το φύλο. Πιστεύω ότι μας προσλαμβάνουν ως επαγγελματίες και όχι επειδή είμαστε γυναίκες ή άνδρες». Για το ίδιο θέμα, η κ. Λουντζέσκου υπογράμμισε πως «είναι σημαντικό να δείξουμε ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός για όλους και είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε εξίσου τους άνδρες και τις γυναίκες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος