Ν. Κορέα: Συναγερμός για πτήση 180 βορειοκορεατικών μαχητικών – Παρατείνεται η κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ

Array

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι απογειώθηκαν εσπευσμένα νοτιοκορεατικά μαχητικά αφού ραντάρ εντόπισαν κάπου 180 στρατιωτικά αεροπλάνα της Βόρειας Κορέας να πετούν επί τέσσερις ώρες σήμερα βορείως των στρατιωτικοποιημένων συνόρων.

Σε απάντηση, η Νότια Κορέα προχώρησε σε εσπευσμένη απογείωση 80 αεροσκαφών, περιλαμβανομένων «αόρατων» μαχητικών F-35A. Περίπου 240 αεροσκάφη, τα οποία συμμετέχουν μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα αεροπορικά γυμνάσια με την ονομασία Vigilant Storm, συνεχίζουν τις ασκήσεις, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στη διάρκεια της νύχτας σε περισσότερες από 80 βολές πυροβολικού προς τη θάλασσα και εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους, μεταξύ αυτών και διηπειρωτικό πύραυλο (ICBM).

Οι εκτοξεύσεις έκαναν τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να παρατείνουν τα αεροπορικά γυμνάσιά τους, που έχουν προκαλέσει την οργή της Πιονγκγιάγνκ.

«Οι στρατιωτικοί μας εντόπισαν περίπου 180 βορειοκορεατικά μαχητικά αεροπλάνα» να έχουν κινητοποιηθεί στον εναέριο χώρο της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στη Σεούλ, προσθέτοντας πως ανέπτυξε «80 καταδιωκτικά αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων F-35A». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αεροπλάνα που συμμετέχουν στα στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ είναι επίσης «έτοιμα» να απογειωθούν.

Δέκα βορειοκορεατικά πολεμικά αεροπλάνα είχαν πραγματοποιήσει παρόμοιους ελιγμούς τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να προχωρήσει και τότε σε εσπευσμένη απογείωση αεριωθουμένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος