«Πράξη εισβολής» χαρακτηρίζει η Ν. Κορέα την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα στα διαφιλονικούμενα σύνορα

Νέα ένταση μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, μετά τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις 10 πυραύλων διαφόρων τύπων νωρίτερα σήμερα από την Πιονγκγιάνγκ, ο ένας εκ των οποίων, βαλλιστικός, κατέπεσε στον θαλάσσιο χώρο σε απόσταση μικρότερη των 60 χιλιομέτρων από τις νοτιοκορεατικές ακτές. Ως «πράξη εισβολής» χαρακτήρισε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ την τελευταία δοκιμή στην επικράτεια της χώρας του, για πρώτη φορά μετά τον διχασμό της κορεατικής χερσονήσου.

«Πράξη εισβολής» χαρακτηρίζει η Ν. Κορέα την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα στα διαφιλονικούμενα σύνορα
(AP Photo/Ahn Young-joon)

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι έκλεισε τμήματα του εναέριου χώρου της, ενώ ο στρατός της εκτόξευσε τρεις πύραυλοι αέρος-επιφανείας στην κατεύθυνση της θαλάσσιας περιοχής βόρεια της αμφισβητούμενης θαλάσσιας γραμμής οροθεσίας με τη Βόρεια Κορέα σήμερα.

Η εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε τα διαφιλονικούμενα θαλάσσια σύνορα και κατέπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας νωρίτερα σήμερα αποτελούσε «στην πράξη εισβολή» στη νοτιοκορεατική επικράτεια, δήλωσε ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ.

Ο κ. Γιουν «υπογράμμισε ότι η σημερινή βορειοκορεατική πρόκληση αποτελούσε στην πράξη εισβολή στην επικράτεια» της χώρας του, «για πρώτη φορά από τον διχασμό» της κορεατικής χερσονήσου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Κυανό Οίκο.

Νωρίτερα το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε πως, «για πρώτη φορά», βαλλιστικός πύραυλος κατέπεσε κοντά στα χωρικά ύδατα της Σεούλ.

Η εκτόξευση αυτή «είναι πολύ ασυνήθιστη και απαράδεκτη», υπογράμμισε ανώτερος αξιωματικός, εξηγώντας πως «έπεσε κοντά στα νοτιοκορεατικά χωρικά ύδατα, νότια της γραμμής οροθεσίας (…) για πρώτη φορά» αφότου διχάστηκε η κορεατική χερσόνησος, όπως εξήγησε ο ίδιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος