Facebook και Twitter προτείνουν μέτρα ασφαλείας για τους χρήστες στην Ουκρανία

Η ιδιοκτήτρια του Facebook Meta Platforms Inc έχει δημιουργήσει ένα ειδικό κέντρο επιχειρήσεων για την παρακολούθηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, και εγκαινίασε μια λειτουργία ώστε οι χρήστες στη χώρα να κλειδώνουν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λόγους ασφαλείας, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας με αναρτήσεις του στο Twitter την Πέμπτη.

Η Twitter Inc. δημοσίευσε την Τετάρτη συμβουλές για το πώς οι χρήστες μπορούν να διασφαλίσουν τους λογαριασμούς τους από παραβιάσεις, να βεβαιωθούν ότι τα tweets τους είναι ιδιωτικά και να απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους. Η εταιρεία ανέβασε στο Twitter τις συμβουλές ασφαλείας στα αγγλικά, τα ρωσικά και τα ουκρανικά.

Και οι δύο πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται συχνά από πολιτικούς ακτιβιστές και ερευνητές για τη διάδοση πληροφοριών σε περιόδους κρίσης. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την Πέμπτη προκάλεσε επίσης ανησυχίες για τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τη σύγκρουση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ένα κλικ, οι χρήστες στην Ουκρανία μπορούν να κλειδώσουν το προφίλ τους έτσι ώστε να αποτρέψουν χρήστες που δεν είναι φίλοι τους από το να κατεβάζουν ή να να μοιράζονται την εικόνα του προφίλ τους ή να βλέπουν αναρτήσεις στο timeline τους, δήλωσε Twitter ο Ναθάνιελ Γκλέιτσερ, επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Facebook.

Την Τετάρτη, το Twitter μοιράστηκε επίσης πληροφορίες σχετικά με το πώς οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους.

Πηγή: Ρόιτερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος