Γιατί «έπεσαν» δεκάδες ιστότοποι υψηλής επισκεψιμότητας διεθνώς – Τι λέει η πάροχος εταιρεία Fastly

Δεκάδες ιστότοποι υψηλής επισκεψιμότητας έμειναν εκτός σύνδεσης παγκοσμίως, μετά από εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας της εταιρείας παροχής υπηρεσιών cloud Fastly. H εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα στο δίκτυο παροχής περιεχομένου διεθνώς και πως επιδιορθώθηκε.

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν νωρίτερα πολλές ιστοσελίδες μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και οι ιστότοποι του Bloomberg News, του CNN και του BBC. Επίσης, διακόπηκε η πρόσβαση στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς και σε άλλες κυβερνητικές ιστοσελίδες παγκοσμίως, αλλά και σε πλατφόρμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media). Δεν λειτουργούσαν – μεταξύ άλλων – και οι ιστότοποι των Reddit, Amazon, Paypal και Spotify.

Η Fastly, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, διαπίστωσε ότι υπάρχει πρόβλημα και με διαρκείς ενημερώσεις στον ιστότοπό της επισήμαινε ότι συνεχίζει να ερευνά το θέμα.

Στη συνέχεια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε και επιδιορθώθηκε, διαβεβαιώνοντας πως επανέρχονται σε λειτουργία οι ιστοσελίδες.

H Fastly, ένας από τους δημοφιλέστερους στον κόσμο παρόχους περιεχομένου βασισμένου στο cloud, εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019 και βοηθάει ιστότοπους να μετακινούν περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας λιγότερο «μποτιλιαρισμένες» οδούς, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να φθάνουν ταχύτερα στους χρήστες του διαδικτύου.

Ο ιστότοπος της Fastly ανέφερε πως οι περισσότερες από τις περιοχές που καλύπτει είχαν «υποβαθμισμένη απόδοση». Μηνύματα για σφάλμα σε αρκετούς από τους ιστότοπους παρέπεμπαν σε προβλήματα της Fastly.

Πηγές: The Associated Press, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος