Επαφές Ρώσων και Τούρκων στρατιωτικών για το Ιντλίμπ

Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πραγματοποιούν συνομιλίες για το Ιντλίμπ οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο 12 Μαρτίου, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Το σημερινό στάδιο των συνομιλιών μεταξύ της τουρκικής και ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ολοκληρώθηκε. Οι συνομιλίες θα συνεχισθούν αύριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο.

Οι επαφές μεταξύ των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών «συνεχίζονται θετικά και εποικοδομητικά» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σχολιάζοντας την πορεία των συνομιλιών. Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ρωσία και η Τουρκία «στις 15 Μαρτίου σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις κοινές περιπολίες στον αυτοκινητόδρομο Μ-4».

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες 10 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ισχυρισθεί ότι «η Άγκυρα θα πραγματοποιεί περιπολίες βόρεια του αυτοκινητοδρόμου Μ-4 , ενώ οι Ρώσοι νότια του αυτοκινητοδρόμου».

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συνομιλίες που είχαν στη Μόσχα στις 5 Μαρτίου κατέληξαν σε συμφωνία για την επίτευξη εκεχειρίας στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπως και στην εφαρμογή διαφόρων μέτρων για την διευθέτηση της κατάστασης στην επαρχία αυτή της Συρίας.

Πηγή: TASS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος