Είκοσι υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές στο Λονδίνο

Οι πολίτες της βρετανικής πρωτεύουσας δεν έχουν πολύ χρόνο για να αποφασίσουν ποιος θέλουν να είναι ο δήμαρχος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ψηφίζοντας έναν από τους 20- αριθμό ρεκόρ- των συνολικών υποψηφίων στις 6 Μαΐου.

Ο Σάντικ Καν είναι ο σημερινός δήμαρχος του Λονδίνου, έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε η ComRes για το ITV London, προηγείται του συντηρητικού Σάουν Μπέιλι, κατά 41% απο τους 28% στις ψήφους πρώτης προτίμησης. Ο 50χρονος Σάντικ Καν είναι ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου που υποστηρίζεται από το Εργατικό Κόμμα και παραμένει το φαβορί των δημοτικών εκλογών του Μαΐου αν και οι εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών δεν αποκλείουν ανατροπή των αποτελεσμάτων στηριζόμενη στην αναποφασιστικότητα των ψηφοφόρων της τελευταίας στιγμής

Ο Σάουν Μπέιλι είναι 49 ετών, απόφοιτος πληροφορικής. Έχει γεννηθεί στο βόρειο Κένζινγκτον από Τζαμαϊκανούς γονείς και είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου από το 2016. Υποστηρίζεται από το Συντηρητικό Κόμμα στο οποίο έχει θητεύσει ως σύμβουλος σε ζητήματα νεολαίας .

Ο Νίκο Ομιλάμα ο τραγουδιστής του You Tube, είναι επίσης υποψήφιος και σε δημοσκόπηση του ITV News δείχνει ότι θα μπορούσε να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης. Ο Nικο Ομιλάμα, 23 ετών, που έχει 3,4 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube, είναι η πρώτη επιλογή για το Δημαρχείο για το 5% των Λονδρέζων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ITV London News.Είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής υποψήφιος μετά τον Σάντικ Καν μεταξύ της ηλικιακής ομάδας 18-24, όπου το 19% δηλώνει ότι είναι έτοιμοι να του δώσουν την ψήφο.

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου θα πρέπει να χειριστεί δυο κεντρικά προβλήματα εκτός από τα ευρύτερα εθνικά που πλήττουν το Λονδίνο μαζί με την υπόλοιπη χώρα. Το πρώτο είναι η εγκληματικότητα, το δεύτερο είναι η στέγη.

Η εγκληματικότητα στο Λονδίνο αυξήθηκε πέντε φορές περισσότερο από ό, τι στην υπόλοιπη χώρα αποκάλυψαν πρόσφατα στοιχεία.

Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στην πρωτεύουσα αυξήθηκε κατά 23% το έτος έως τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ενω αυξήθηκαν οι επιθέσεις με μαχαίρια ακόμα και στην διάρκεια του πρώτου lockdown.

Το 2019, η πρωτεύουσα της Αγγλίας είχε πληθυσμό περίπου 9,06 εκατομμύρια κατοίκους. Για να στεγάσει αυτούς τους ανθρώπους, η πόλη έχει περίπου 3,59 εκατομμύρια κατοικίες. Μέχρι το 2041, ο εκτιμώμενος πληθυσμός του Λονδίνου θα αυξηθεί σε 10,35 εκατομμύρια άτομα, όλοι αναζητώντας ένα μέρος για να ζήσουν.

Η μέση τιμή ζήτησης ενός σπιτιού στο Λονδίνο ήταν σχεδόν 700 χιλιάδες βρετανικές λίρες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση από Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος