Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για 2ο γύρο συνομιλιών απόψε – Επιφυλακτική η Ουκρανία

Την ετοιμότητά της για την έναρξη δεύτερου γύρου συνομιλιών απόψε με Ουκρανούς αξιωματούχους εξέφρασε σήμερα η Ρωσία, με την πλευρά του Κιέβου ωστόσο να εμφανίζεται επιφυλακτική.

“Σήμερα γύρω στις αρχές της βραδιάς, η αντιπροσωπεία μας θα βρίσκεται εκεί, θα περιμένουμε τους Ουκρανούς διαπραγματευτές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι “ελπίζει” πως αυτοί θα προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να διευκρινίσει σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής τους.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες όσον αφορά τις συνομιλίες.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τόνισε σήμερα σε νέο του διάγγελμα, ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει με βόμβες και πυραύλους. Χθες, Τρίτη, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει τον βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων προτού μπορέσουν να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις.

Ο Πεσκόφ από την πλευρά του είπε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να διατυπώσει μια σκληρή, μελετημένη και ξεκάθαρη απάντηση κατά των μέτρων που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες για να υπονομεύσουν την ρωσική οικονομία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται για έβδομο 24ωρο και με μεγαλύτερη σφοδρότητα, η ρωσική πολιορκία πόλεων της Ουκρανίας, με νέους βομβαρδισμούς και επιθέσεις σε Χάρκοβο, Κίεβο, Μαριούπολη και Ζιτόμιρ, με τον κατάλογο των ανθρώπινων απωλειών να μεγαλώνει ώρα με την ώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος