Γαλλία – εκλογές: Εκτροπή Μακρόν προς τους νέους μέσω Instagram

«Οι γαλλικές εκλογές έγιναν δασύτριχες», έγραψε η εφημερίδα Daily Mail εξηγώντας ότι ο επίσημος φωτογράφος του Εμανουέλ Μακρόν έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες με ξεκούμπωτο το πουκάμισο του Γάλλου προέδρου, που αποδίδονται σε προσπάθεια να προσελκύσει νεότερους ψηφοφόρους, με δεδομένο ότι οι ηλικιωμένοι συμπαρατάχθηκαν μαζί του στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τις «ευπρεπείς» αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αναρτήσεις μιλούν για αποτυχημένη απόπειρα του Εμανουέλ Μακρόν να δώσει παρουσία στο Instagram και να συγκριθεί με ηθοποιούς άλλης εποχής, όπως ο Σον Κόνερι και ο Μπαρτ Ρέινολντς.
Γαλλία – εκλογές: Εκτροπή Μακρόν προς τους νέους μέσω Instagram

Κάποιοι αναλυτές μιλούν για «έσχατο» επικοινωνιακό μέσο να απευθυνθεί στους νέους ψηφοφόρους που δείχνουν απροσδόκητο ενθουσιασμό για την ακροδεξιά υποψήφια των προεδρικών εκλογών Μαρίν Λεπέν, ενόψει του δεύτερου και τελικού γύρου στις 24 Απριλίου.

Από 12 υποψηφίους στον πρώτο γύρο απέμειναν οι Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, οι οποίοι είχαν επίσης αναμετρηθεί το 2017. Τότε, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ήταν 24,01 τοις εκατό για τον Μακρόν και 21,03 τοις εκατό για τη Λεπέν, ενώ στο δεύτερο γύρο ο Γάλλος πρόεδρος επικράτησε με 66%.

Η Μαρίν Λεπέν έλαβε υψηλά ποσοστά από τους νέους σε δημοσκόπηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου «ευθυγραμμίστηκε με τις ανησυχίες για το κόστος ζωής», ενώ πρόσφερε παρηγοριά με τις απόψεις για τη γαλλική ταυτότητα και το Ισλάμ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε την αντίπαλή του ότι μυστικό σχέδιο «Frexit» για να ακολουθήσει τη Βρετανία έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δημιουργήσει μια δεξιά συμμαχία με την Πολωνία και την Ουγγαρία, ενώ δημοσιεύματα υπενθύμιζαν ότι κάποτε περιέγραψε το Brexit ως «έγκλημα» από ανέντιμους πολιτικούς.

Οι εκλογές στη Γαλλία βρίσκουν τους ψηφοφόρους απογοητευμένους μετά από πέντε χρόνια φιλοευρωπαϊκής πολιτικής του κεντρώου προέδρου, με τη Λεπέν να επωφελείται από τη δυσαρέσκεια κατά του Μακρόν.

Πολλά αναμένεται να κριθούν από την τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων την ερχόμενη Τετάρτη την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 15 εκατομμύρια Γάλλοι.

Πηγή:Dail Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος