Σε «σταυροδρόμι» οι διαπραγματεύσεις λέει εκπρόσωπος του Ζελένσκι – «Δυσκολίες» κατά το Κρεμλίνο

«Πήγαν πολύ καλά οι χθεσινές διαπραγματεύσεις και συνεχίζονται σήμερα», εμφανίζεται να λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο νέο μανγητοσκοπημένο του μήνυμα ωστόσο, ο «πολεμικός σύμβουλος» του Ουκρανού προέδρου δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Βρισκόμαστε σε σταυροδρόμι. Είτε θα συμφωνήσουμε στις τρέχουσες συνομιλίες είτε οι Ρώσοι θα κάνουν δεύτερη απόπειρα επίθεσης και τότε θα υπάρξουν ξανά συνομιλίες», δήλωσε ο Ολέκσι Αρεστόβιτς.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνει προβλέψεις για την πιθανή έκβαση των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Το έργο είναι δύσκολο και στην παρούσα κατάσταση το γεγονός και μόνο ότι συνεχίζονται είναι πιθανόν θετικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Δεν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις. Περιμένουμε αποτελέσματα».

Η Ρωσία, δήλωσε ο Πεσκόφ, είναι απογοητευμένη που δεν υπήρξε καμία δημόσια δήλωσηςαπό αξιωματούχους της Δύσης για το γεγονός ότι σκοτώθηκαν 20 και πλέον άνθρωποι στην ελεγχόμενη από αυτονομιστές πόλη του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία κατηγόρησε χθες, Δευτέρα, την Ουκρανία ότι πραγματοποίησε επίθεση με πύραυλο εναντίον της πόλης. Η Ουκρανία το αρνήθηκε και δήλωσε ότι ο πύραυλος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν ρωσικός.

Nωρίτερα η ουκρανική προεδρία επιβεβαίωσε την τολμηρή επίσκεψη τριών πρωθυπουργών εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο Κίεβο, το οποίο σείεται από την ραγδαία κλιμάκωση των εχθροπραξιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος