Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Πήγαν καλά οι διαπραγματεύσεις – Οι Ρώσοι έχουν ευκαιρία να παραδοθούν

«Πήγαν πολύ καλά οι διαπραγματεύσεις και συνεχίζονται», εμφανίζεται να λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μάλιστα αναφέρεται και πάλι στην πιθανή μεσολάβηση του Ισραήλ, μιλώντας για «100% αμοιβαία κατανόηση με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τερματισμό του πολέμου».

Ο Ουκρανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για να παροτρύνει τα ρωσικά στρατεύματα: «Σας δίνουμε την ευκαιρία να ζήσετε, εάν παραδοθείτε».

Μιλώντας στα ρωσικά, τόνισε ότι «οι ουκρανικές δυνάμεις θα συμπεριφερθούν όπως πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους: με αξιοπρέπεια. Ο τρόπος που δεν σας έχουν φερθεί στον ρωσικό στρατό. Και ο τρόπος με τον οποίο ο στρατός σας δεν μεταχειρίζεται τον λαό μας».

Είπε επίσης ότι ο πόλεμος στη Ρωσία είχε γίνει «εφιάλτης» για τον ρωσικό στρατό επειδή χάνει πολλούς άνδρες και εξοπλισμό.

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε στο μήνυμά του εργαζόμενη της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης που διέκοψε το βραδυνό κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο ρωσικό Channel 1 εισβάλοντας στο στούντιο με πανό κατά του πολέμου στην Ουκρανία, γνωρίζοντας ότι θα συλληφθεί.

Μιλώντας  τέλος για την οικονομία «που έχει χτυπηθεί άσχημα από τον πόλεμο», ο Ζελένσκι ανακοίνωσε σχέδιο για δραστική μείωση των φόρων σε επιχειρήσεις.

Πηγή: The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος