Αυστραλία: «Θα στηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί» δηλώνει από το Κίεβο ο Αυστραλός πρωθυπουργός

Ακόμη 100 εκ δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια θα διαθέσει η Αυστραλία στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουκρανία μετά από επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί τη χώρα.

Ο κ. Αλμπανίζι ταξίδεψε στο Κίεβο προερχόμενος από τη Μαδρίτη όπου η Αυστραλία συμμετείχε – ως προσκεκλημένη χώρα καθώς δεν είναι μέλος- στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανική πρωτεύουσα πριν λίγες ημέρες.

Στο Κίεβο συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι και στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 100 εκ. δολαρίων οποία συνίσταται σε 34 ακόμη υπερσύγχρονα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (αυστραλιανά Bushmasters και αμερικανικά Μ 113) επιπρόσθετα στα 40 που έχουν ήδη δωθεί, σε άλλο εξοπλισμό που δεν προσδιορίζεται καθώς και σε drones τα οποία ζήτησε η Ουκρανία.

Με την επιπρόσθετη βοήθεια που ανακοινώθηκε, η συμβολή της Αυστραλίας στην στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας στον πόλεμο εναντίον της Ρωσικής εισβολής φτάνει μέχρι τώρα τα 390 εκ. δολάρια.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος