Αυστραλία: Πακέτο ενίσχυσης του τουρισμού, ύψους 60 εκατ. δολαρίων

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ένα πακέτο ενίσχυσης του τουρισμού, κόστους 60 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να προσελκύσει και πάλι τουρίστες από το εξωτερικό. Τα σύνορα της χώρας άνοιξαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, έπειτα απο σχεδόν 2 χρόνια πανδημίας.

Ο τουριστικός τομέας επλήγη σκληρά από το κλείσιμο των συνόρων, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αναγκαστούν να κλείσουν.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι η Αυστραλία θα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όλων
των ταξιδιωτών. Είπε ότι το πακέτο ενίσχυσης του τουρισμού θα ωθήσει περισσότερους ανθρώπους να πάρουν τα αεροπλάνα, για να έρθουν στην Αυστραλία.

«Καθώς ο κόσμος ανοίγει ξανά και οι ταξιδιώτες βγαίνουν έξω και βλέπουν ξανά τον κόσμο, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι στην κορυφή κάθε λίστας όσων πρέπει να δείτε είναι η Αυστραλία», ανέφερε ο κ. Μόρισον.

Ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Επενδύσεων Dan Tehan είπε ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση θα συμπληρώσει το έργο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για την ενίσχυση της ανάκαμψης του τουρισμού της Αυστραλίας: «Από τότε που άνοιξαν πλήρως τα διεθνή μας σύνορα, η Tourism Australia προωθεί την Αυστραλία μέσω μιας διεθνούς καμπάνιας μάρκετινγκ, αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε ο κ. Tehan.

«Αυτή η εκστρατεία είναι μόνο η αρχή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Αυστραλία, με περαιτέρω επενδύσεις σε εκστρατείες τουριστικού μάρκετινγκ διεθνώς που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους”.

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος