Ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα της Πορτογαλίας με τα κρούσματα της Covid-19 να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ο Μάριος Χαϊντούτης, γενικός ιατρός σε νοσοκομείο της Λισαβόνας μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6» έκανε λόγο για 2400 κρούσματα την ημέρα, από τα 1230 που ήταν πριν από δύο εβδομάδες, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το ποσοστό των περιπτώσεων που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, διασωληνώσεων και θανάτων διατηρείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα – περίπου 2 με 6 επείγοντα περιστατικά ανά ημέρα.
Όπως είπε, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα δώσουν πιο καθαρή εικόνα για το αν πρόκειται για νέο κύμα της πανδημίας ωστόσο κατά την προσωπική του εκτίμηση δεν είναι πιθανό καθώς ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι αγγίζουν ένα ποσοστό της τάξης του 33%.
Όσον αφορά στα περιοριστικά μέτρα, υπάρχουν μεν αλλά αφορούν σε μετακινήσεις εντός – εκτός γεωγραφικών περιοχών, ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης και τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος