Πορτογαλία: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα – Σε καραντίνα ο πρωθυπουργός

H μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων της Covid-19 από τα μέσα Φεβρουαρίου καταγράφηκε στην Πορτογαλία το τελευταίο 24ωρο, με 2.362 νέες μολύνσεις, ενώ η πορτογαλική κυβέρνηση δίνει μάχη για να σταματήσει την εξάπλωση της πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, τέθηκε σε καραντίνα, αν και βρέθηκε αρνητικός στην Covid-19, επειδή ήρθε σε επαφή με συνεργάτη του που έχει προσβληθεί από τη νόσο, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του.

Οι υγειονομικές αρχές της Πορτογαλίας αποδίδουν την αύξηση των κρουσμάτων στην παραλλαγή Δέλτα, στην οποία οφείλονται περισσότερες από τις μισές νέες μολύνσεις.

Συνολικά έχει εμβολιαστεί πλήρως για τον κορονοϊό το 31% του πληθυσμού της χώρας, ενώ έχουν καταγραφεί 879.557 κρούσματα και 17.096 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στη Λισαβόνα.

Οι αρχές επιταχύνουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα και επέβαλαν περιορισμούς σε ορισμένους δήμους, όπως στην περιοχή της Λισαβόνας, απ’ όπου η μετάλλαξη Δέλτα επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η αύξηση των κρουσμάτων σημειώθηκε αφότου η Πορτογαλία άνοιξε τα σύνορά της για επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία στα μέσα Μαΐου. Οι περισσότερες επιχειρήσεις επαναλειτουργούν κανονικά και οι παραλίες, εν μέσω της θερινής περιόδου, είναι γεμάτες.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, λόγω της προληπτικής αυτοαπομόνωσής του, εκτελεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως.

«Αν και είχε ήδη λάβει τις δύο δόσεις εμβολίου και συμμορφωνόταν με τους κανόνες αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας, ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια περίοδο καραντίνας, όπως προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές», σύμφωνα με το Γραφείο του.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος