Στ. Κοντακτσής: Ο Κασσελάκης ήταν ο μόνος που έκανε καμπάνια – Κ. Μποτόπουλος: Πολιτικός και με ποιοτική διαφορά ο λόγος της Αχτσιόγλου

Λίγες ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο επικοινωνιολόγος Σταύρος Κοντακτσής και ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος ανέλυσαν στον αέρα της ΕΡΤ το «φαινόμενο» Κασσελάκη και τα όσα θα ακολουθήσουν σε περίπτωση εκλογής του.

«Στις 19 Αυγούστου ήταν το πρώτο δημοσίευμα το οποίο ακούσαμε την ύπαρξή του» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Κοντακτσής μιλώντας για την απρόσμενη πρωτιά του κ. Κασσελάκη.

«Έχουμε ένα κόμμα το οποίο έχει ηττηθεί έχοντας σοβαρά επικοινωνιακά και στρατηγικά προβλήματα και έψαχνε να βρει αρχηγό με ενδοσκοπήσεις. Εμφανίστηκε κάποιος ο οποίος είπε ότι εγώ θα κερδίσω το Μητσοτάκη. Δεν έχει σημασία κατά πόσο μπορεί ή όχι, αλλά είναι μοναδικός που το έβαλε στο τραπέζι» επισήμανε ο γνωστός επικοινωνιολόγος.

Όπως τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ο μόνος που κάλεσε και νέους ψηφοφόρους της Αριστεράς να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στ. Κοντακτσής: Ο Κασσελάκης ήταν ο μόνος που έκανε καμπάνια – Κ. Μποτόπουλος: Πολιτικός και με ποιοτική διαφορά ο λόγος της Αχτσιόγλου
Καθοριστικές οι συμμαχίες του β΄γύρου μετά την επικράτηση του Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Εμφανίστηκαν 40.000 άτομα στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι πόρτες ήταν ανοιχτές και μπορούσαν να πάνε να ψηφίσουν», πρόσθεσε ο κ. Κοντακτσής. Και όπως είπε, καλώς εμφανίστηκε ο κ. Κασσελάκης γιατί αυτό μάλλον είχε ανάγκη η κοινωνία και οι ψηφοφόροι οι οποίοι τάσσονται στην απέναντι πλευρά από τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση. Δεν γίνεται να είναι όλοι με έναν».

Αναλύοντας την πρωτιά στον α’ γύρο ο κ. Κοντακτσής υποστήριξε ότι ήταν ο μόνος που έκανε καμπάνια. «Δεν μπορώ να εντοπίσω την καμπάνια της κ. Αχτσιόγλου, την καμπάνια του κ. Τσακαλώτου, την καμπάνια του κ. Παππά ή του κ. Τζουμάκα».

Εκτίμησε μάλιστα ότι το χθεσινό βίντεο στα social media της Έφης Αχτσιόχλου μάλλον ηττοπάθεια δείχνει ενόψει του β’ γύρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε ταυτότητα

Από την πλευρά του ο Κώστας Μποτόπουλος σχολίασε ότι ο θρίαμβος Κασσελάκη αναδεικνύει και τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «Ενός κόμματος που αφενός έψαχνε ταυτότητα και αφετέρου δεν ήταν το κόμμα που νομίζαμε ότι είναι. Για να εμφανιστεί ένας νέος άνθρωπος από το πουθενά και να πάρει κυριολεκτικά το κόμμα απλώς και μόνο όντας καινούργιος και διαφορετικός, σημαίνει ότι το κόμμα στα μάτια μου πολιτικά δεν ήταν αυτό που είναι», σημείωσε ο συνταγματολόγος.

Αναφορικά με την διαδικτυακή απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου, πρώην υπουργού και βασικής διεκδικήτριας της προεδρίας μέχρι την έλευση του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε ότι εξηγείται από την ανθρωπινη σκοπιά.

«Και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι. Το να σε χτυπάνε κάτω από τη μέση για ένα θέμα που εσύ το θεωρείς θέμα αρχών, δηλαδή ότι πρόδωσες τον αρχηγό σου, γιατί γι’ αυτό κατηγορήθηκε η κ. Αχτσιόγλου. H ίδια έκρινε ως άνθρωπος και ως πολιτικός ότι έπρεπε να απαντήσει. Ο λόγος και η γλώσσα του σώματος της κ. Αχτσιόγλου ήταν πολιτικός, ήταν ανθρώπινος και έδειξε για μένα την ποιοτική της διαφορά με τον κ. Κασσελάκη».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την παρουσία του νεαρού υποψηφίου – κυρίως μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- ως ελλιπή. «Μέχρι στιγμής δεν μας έχει δείξει τίποτα. Είναι κοινοτοπίες και γενικότητες. Μία εικόνα η οποία προσπαθεί να περάσει ασχέτως του πολιτικού περιεχομένου. Αυτό είναι και δεν το κρύβει», πρόσθεσε.

Ομολογία ήττας το βίντεο στα social της Αχτσιόγλου

Και ο κ. Μποτόπουλος συμφώνησε ωστόσο ότι και ο ίδιος θεωρεί ότι η ανάγκη της να απαντήσει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι μια ομολογία ήττας η χθεσινή εμφάνιση, αλλά και η αποκάλυψη μιας πολιτικής διαφοράς. «Μιας διαφοράς ποιότητας ανάμεσα σε κάποιον που είχε ασχοληθεί με την πολιτική και σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί και που δεν έχει προλάβει», όπως εκτίμησε.

Στ. Κοντακτσής: Ο Κασσελάκης ήταν ο μόνος που έκανε καμπάνια – Κ. Μποτόπουλος: Πολιτικός και με ποιοτική διαφορά ο λόγος της Αχτσιόγλου

Αναφορικά με το εάν αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Νίκου Παππά να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι ήταν αναμενόμενη καθώς «έκανε μια επιλογή κοιτώντας το μέλλον. Ποντάρει σε αυτόν που κατά τη γνώμη του θα εκλεγεί». Επιπλέον υποστήριξε ότι έμμεσα ενισχύει την άποψη όλων όσοι θεωρούν ότι ναι μεν δεν παρενέβη ίσως ανοικτά ο κ. Τσίπρας, πάντως δεν είναι καθόλου αντίθετος με την υποψηφιότητα του Κασσελάκη.

Ο κ. Κοντακτσής πρόσθεσε ότι σε επίπεδο λογικής είναι απολύτως φυσιολογική η κίνηση αυτή λέγοντας ότι «τον συνέφερε και πολιτικά να σταθεί σε αυτόν που είχε τις περισσότερες πιθανότητες νίκης και ο οποίος έχει και την περισσότερη ανάγκη από τον κ. Παππά στο μέλλον έναντι της κυρίας Αχτσιόγλου».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Έφη Αχτσιόγλου: Η αθλιότητα τελειώνει εδώ, συκοφαντίες ότι υπονομεύω τον Τσίπρα – Να πάρει θέση ο Κασσελάκης

Διευθ. Σύμβουλος MARC για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Το αποτέλεσμα αξίζει να μπει στο Γκίνες» – Ο Κασσελάκης είναι επιλογή ρίσκου με μια φαντασίωση ελπίδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος