Σπ. Δημητρίου για ξυλοδαρμό 15χρονου: Να διερευνηθεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας – Στις 3 Μαΐου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του ιδιωτικού σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που υπέστη άγριο μπουλινγκ από ομάδα συμμαθητών του. Ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου μαθητή, Σπύρος Δημητρίου, μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» για τις εξελίξεις στην υπόθεση μετά και τις σημερινές δηλώσεις του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση, στην ΕΡΤ, προαναγγέλοντας ότι θα ζητήσει να εξεταστεί από τις Αρχές το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας

«Πρώτη φορά ακούω κάποιον που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των μαθητών να τοποθετείται στην υπόθεση, παρά τις δικές μου προσπάθειες με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ουδείς, ούτε από την αρμόδια διεύθυνση, έχει φανεί να ασχολείται με το περιστατικό», ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του μαθητή στο λαιμό και το σώμα του οποίου είχαν τυλίξει οι ανήλικοι, σε αίθουσα διδασκαλίας, την ώρα του διαλείμματος, πετονιά.

«Αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο που δεν έχει κάνει η εποπτεύουσα Πολιτεία και το σχολείο. Το παιδί έπεσε θύμα όχι μπούλινγκ αλλά άγριου επεισοδίου, το οποίο εμείς στη ποινική του διάσταση θα ζητήσουμε να διερευνηθεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

Συνομιλώντας με τη δημοσιογράφο Βούλα Μαλλά ο κ. Δημητρίου υποστήριξε ότι «θα επερχόταν ο θάνατός του (από την πετονιά) αν δεν σταματούσαν οι συμμαθητές του να το κάνουν επειδή προσέγγισε ένας καθηγητής».

Το σχολείο δεν έχει λάβει μέτρα

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έχει λάβει μέτρα το ιδιωτικό σχολείο στα βόρεια προάστεια της Αττικής, παρότι έχει ζητηθεί από την οικογένεια του θύματος. «Αναγκαστικά θα ζητήσουμε από τη Δικαιοσύνη να απομακρυνθούν, τουλάχιστον από το ίδιο τμήμα, που βρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές που του προξένησαν αυτό το κακό. Να μην προαυλίζονται μαζί και γενικά το δικαστήριο να ορίσει οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο που ορίζει την ψυχική και σωματική ακεραιότητα του μαθητή», σημείωσε.

Και όπως τόνισε ο 15χρονος πρέπει απρόσκοπτα να συνεχίσει τη μαθητεία του επισημαίνοντας ότι θα αιτηθεί όλα τα μέτρα, ακόμα και τη τηλεκπαίδευση για τους έξι εμπλεκόμενους μαθητές (πέντε αγόρια και ένα κορίτσι) στο περιστατικό αυτό ώστε ο ανήλικος να μη βρίσκεται σε επαφή με ανθρώπους που, όπως είπε, η δράση τους εκκρεμεί ενώπιον των ποικικών δικαστηρίων.

«Στην περίπτωση αυτή η δικάσιμος είναι πολύ σύντομη» είπε για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα εξεταστούν στις 3 Μαΐου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αν γίνει δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της οικογένειας του 15χρονου και δεν εφαρμοστούν από το σχολείομ θα ζητήσει ακόμα και την αυτόφωρη διαδικασία των υπευθύνων του σχολείου.

Πηγή: «Newsroom | EΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος