Γαλλία: Η εικόνα πριν τον «τρίτο γύρο» των εκλογικού κύκλου

Ποιό είναι το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό στη Γαλλία, καθώς πλησιάζει το τέλος της προεκλογικής περιόδου για τη διεξαγωγή των δύο γύρων των κοινοβουλευτικών εκλογών ήταν το ζήτημα που αναπτύχθηκε στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο».  

 Με βάση τις περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται μια μικρή πρωτοκαθεδρία της προεδρικής συμμαχίας «Μαζί» , που έχει συγκροτηθεί γύρω από τον Μακρόν και ακολουθεί με μικρή απόσταση η συσπείρωση Nupes (Nouvelle Union Populaire écologique et sociale, δηλαδή η Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν, οι Οικολόγοι, ότι έχει απομείνει από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας), ενώ πιο πίσω, αλλά σε καλή θέση, βρίσκεται η Εθνική Ένωση της Λεπέν. Ωστόσο, λόγω του συστήματος της Γαλλίας για τις κοινοβουλευτικές εκλογές (μονοεδρικό, πλειοψηφικό δύο γύρων) φαίνεται να προκύπτει και πάλι μια πλειοψηφία για το προεδρικό στρατόπεδο, παρά τη σημαντική ενίσχυση που αναμένεται να έχει σε έδρες ο πόλος της Αριστεράς και την αύξηση των εδρών της Άκρας Δεξιάς, ενώ η παραδοσιακή Δεξιά/Κεντροδεξιά, που έμεινε μόνη χωρίς, συμμαχίες δείχνει να καταβαραθρώνεται. 

Γαλλία: Η εικόνα πριν τον «τρίτο γύρο» των εκλογικού κύκλουΓια την ανάλυση της πολιτικών εξελίξεων και των διαδικασιών με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος της Γαλλίας ήταν καλεσμένος ο Νίκος Σμυρναίος, Αν. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Ιστορίας και Κοινωνιολογίας των ΜΜΕ και του διαδικτύου στο πανεπιστήμιο Université Toulouse 3. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος