Δ. Μάντζος: Τα αντανακλαστικά της ΝΔ στην υπόθεση Πάτση δεν ήταν το ίδιο ισχυρά με τα δικά μας στης Καϊλή

Array

Για τα σενάρια των ερχόμενων εκλογών, τη φερόμενη εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση Qatargate αλλά και την υπόθεση των παρακολουθήσεων μίλησε εκτενώς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο κ. Μάντζος αρχικά, κλήθηκε να διευκρινίσει την το χθεσινό του σχόλιο, σύμφωνα με το οποίο προοδευτική κυβέρνηση είναι όποια έχει το ΠΑΣΟΚ στον πυρήνα της. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στην Κεντρική Επιτροπή ότι ο στόχος του είναι να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση. Άρα, η ΝΔ στην αντιπολίτευση και προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ; Υπάρχει άλλο πιθανό σχήμα;

«Είναι αρκετά νωρίς να κάνουμε ταμείο, διότι όλες οι συζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή πάνω στο προεκλογικό σκηνικό, γίνονται χωρίς τον “ξενοδόχο”, που σε αυτή την περίπτωση είναι ο ελληνικός λαός», δήλωσε ο κ Μάντζος, προσθέτοντας: «Σε αυτή τη φάση πρέπει να επιμείνουμε πολιτικά, στις προγραμματικές μας θέσεις, στις προτάσεις του κάθε κόμματος. Έτσι να αξιολογηθούμε και μετά τις εκλογές να υπάρξει προγραμματική συμφωνία επάνω σε θέσεις».

Συνέχισε, επιχειρώντας να απαντήσει σε κάθε ερώτημα, λέγοντας αρχικά: «Τι σημαίνει για εμάς ότι χρειάζεται να πάει η ΝΔ στην αντιπολίτευση; Για μας είναι μια αυτονόητη φράση, αυτονόητη θέση ενός κόμματος της αντιπολίτευσης. Από την αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι αυτονόητο ότι η αντιπολίτευση επιθυμεί την αλλαγή της κυβέρνησης. (…) Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενδιαφέρει να αντιπροτείνουμε στους πολίτες και να κάνουμε δημιουργική, δίκαιη αλλά αυστηρή αντιπολίτευση. Άρα, δεν μπορεί να μας ψέγει η κυβέρνηση και το ακούσαμε και αυτό, που δεν δίνουμε δηλαδή ψήφο εμπιστοσύνης σε εκείνη».

«Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους ζητούμε μία ισχυρή εντολή να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Πώς αλλάζουν οι πολιτικοί συσχετισμοί; Με αλλαγή πολιτικών. Δεν είναι μόνο θέμα κομμάτων και προσώπων. Είναι οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν. Συμφωνούμε όλοι στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας του συστήματος υγείας; Συμφωνούμε όλοι στην ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου; Συμφωνούμε όλοι στη φορολογική δικαιοσύνη; Συμφωνούμε όλοι στην ενίσχυση και την αμυντική θωράκιση της χώρας και την ενίσχυση των συμμαχιών;». Ο κ. Κουβαράς εξήγησε ότι στα παραπάνω ζητήματα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συμφωνεί σε μερικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα με την ΝΔ, δίνοντας την ευκαιρία στον κ. Μάντζο να πει ότι «ακριβώς αυτό αποδεικνύει την αυτονομία και το δικό μας στίγμα, το πολιτικό. Άρα ο διάλογος γίνεται με τους πολίτες, όχι με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις». Τόνισε, ακόμη, πως «Μετά τις εκλογές το προοδευτικό της κυβέρνησης θα αποδειχθεί τελικά από τις πολιτικές μας. Το λέω αυτό, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Τσίπρας το προηγούμενο διάστημα σχεδόν κακοποίησε τον όρο προοδευτική διακυβέρνηση, εμφανίζοντάς τον ως μια εκδοχή η οποία προϋποθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί την Εύα Καϊλή «Δούρειο Ίππο» της Νέας Δημοκρατίας;

«Να ξεκινήσουμε λίγο από τα βασικά για να γίνει και η διάκριση. Η κ. Καϊλή διαγράφηκε ακαριαία και αυτόματα μετά τη φερόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο του Κατάρ. Το τι ακολούθησε είναι πολιτική αξιολόγηση, βάσιμη και τεκμηριωμένη της πρόσφατης πολιτικής συμπεριφοράς της κυρίας Καϊλή, ιδίως στο θέμα των υποκλοπών. Η κ. Καϊλή, σας θυμίζω, κύριε Κουβαρά, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έλαβε συγκεκριμένες μεγάλες και αγεφύρωτες αποστάσεις στο επίπεδο της διαχείρισης των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο Ανδρουλάκης είχε γράψει το «τέλος» της Καϊλή από τον Σεπτέβριο

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμήνυσε τον Σεπτέμβριο ότι η κ. Καϊλή είναι στα πρόθυρα της διαγραφής της. Τότε του είπαν οι συνάδελφοί του στις Βρυξέλλες ότι είναι πολύ δύσκολο να διαγράψει κανείς την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σιωπηρή εισηγήτρια της Ευρωομάδας στην PEGA. Τότε διαμηνύθηκε και στην κ. Γκαρθία Πέρεθ, την επικεφαλής της Ευρωομάδας, ότι κ. Καϊλή δεν θα ήταν στα ψηφοδέλτια του κινήματος στο μέλλον.

Είναι επίκειρο ότι υπάρχει στο Euractiv, τη διεθνή ειδησεογραφική ιστοσελίδα, συγκεκριμένη  δήλωση από το περιβάλλον της κυρίας Γκαρθία Πέρεθ, που επιβεβαιώνει αυτό που είπε ο κ. Ανδρουλάκης τις προηγούμενες μέρες, ότι πράγματι από τον Σεπτέμβρη ήταν γνωστό στην Ευρωομάδα ότι η κυρία Καϊλή δεν θα αποτελούσε μέρος των ψηφοδελτίων».

Για το Qatargate, ο κ. Μάντζος τα «έβαλε» με την κυβέρνηση, λέγοντας:« Άν ήξερε ότι υπάρχει διαθορά πίσω από την υπόθεση, γιατί δεν το έλεγε και σε εμάς; Να θυμίσω ότι τα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση Πάτση δεν ήταν το ίδιο ισχυρά. Ο κ. Κύρτσος χρειάστηκε δύο χρόνια για να διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία».

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δημήτρη Μάτζου στην ΕΡΤ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος