Υπόθεση παρακολουθήσεων: Η μεγάλη ζημιά στην Δημοκρατία και η αναγκαιότητα απόδειξης των καταγγελιών (video)

Array

Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων της ΕΡΤ ο διευθυντής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ Γιάννης Τρουπής, με βάση και τα νέα δεδομένα μετά και τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και την κατάθεση στον Άρειο Πάγο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

«Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος», επισήμανε ο πρωθυπουργός, στην τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε λόγο για ένα «ενιαίο εγκληματικό κέντρο» και ζήτησε την ενοποίηση των πέντε εν εξελίξει ερευνών για τις υποκλοπές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ότι βρίσκεται πίσω από τον δημοσιογράφο, τονίζοντας ότι η στρατηγική του είναι «να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη».

«Η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν κάνει καλό ούτε στην κυβέρνηση αλλά ούτε και στα πολιτικά κόμματα. Κάνει συνολικά ζημιά στη δημοκρατία, ζημιά στους δημοκρατικούς μας θεσμούς σε μια περίοδο μάλιστα, που ο πλανήτης δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του. Περνάμε μια περίοδο διεθνούς κρίσης, με αφορμή βεβαίως και την εισβολή στην Ουκρανία» ανέφερε ο κ. Τρουπής.

«Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο να ψάξει και να βγάλει ένα πόρισμα που μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν», πρόσθεσε.

Για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών που επανήλθαν στην πολιτική συζήτηση, επισήμανε: «Δεν θα μπορούμε να μιλάμε για πρόωρες εκλογές. Να το ξεκαθαρίσουμε, διότι ούτως ή άλλως είμαστε στο τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης».

Για το αν η τοξικότητα μπορεί να αποτελεί λόγο εκλογών, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ υπογράμμισε: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάποιες φωνές κοντά στον πρωθυπουργό που έλεγαν γι’ αυτό το σενάριο: για επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας, ακριβώς με αφορμή την απάντηση του κ. Μητσοτάκη περί τοξικότητας. Όμως, όπως είδαμε και στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Ο πρωθυπουργός σύμφωνα και με τις δικές μου πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος