Βαρδουλάκης: Πολιτική υπεροχή της ΝΔ, η έκτη κάλπη που κερδίζει – Δεν μπορεί να χρεωθεί ο Κασσελάκης την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρα κερδισμένη γιατί εμπεδώνεται μια περίοδος ισχυρής πολιτικής υπεροχής. Είναι η έκτη – έβδομη κάλπη στη σειρά στην οποία η ΝΔ κερδίζει. Στους κερδισμένους είναι επίσης και το ΠΑΣΟΚ», επισήμανε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο εκλογικός αναλυτής Ευτύχης Βαρδουλάκης, αναλύοντας τα αποτελέσματα του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου. 

Αναφερόμενους στους κερδισμένους και τους χαμένους της βραδιάς σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να εκλεγούν (…) Ο Τζιτζικώστας με 60%. Η Νέα Δημοκρατία στην Κεντρική Μακεδονία συνολικά είναι λίγο κάτω από 40. Ο Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα πήρε 60% επίσης. Ο Χατζημάρκος πήρε στον πρώτο γύρο 57 (…) Η Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρα κερδισμένη γιατί εμπεδώνεται μια περίοδος ισχυρής πολιτικής υπεροχής. Είναι η έκτη – έβδομη κάλπη στη σειρά στην οποία η ΝΔ κερδίζει. Στους κερδισμένους θα έλεγα ότι είναι επίσης και το ΠΑΣΟΚ γιατί εμπεδώνεται ως η δεύτερη δύναμη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Έχει μια σημαντική άνοδο στα αστικά κέντρα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα: «Βγαίνει αποδυναμωμένος από αυτή την αναμέτρηση (…) Ασφαλώς ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να χρεωθεί την εικόνα του κόμματος στην αυτοδιοίκηση, η οποία ήταν ούτως ή άλλως αδύναμη. Η εκλογή του κ. Κασσελάκη δεν φαίνεται να έχει προσδώσει και κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξε, όπως συνηθίζεται, η “περίοδος χάριτος” για τον Κασσελάκη».

Για την εικόνα που θα υπάρξει την επόμενη Κυριακή στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε: «Οι απώλειες νομίζω ότι είναι πολιτικά διαχειρίσιμες από τη ΝΔ. Η Θεσσαλία νομίζω θα είναι ένα πολιτικό μήνυμα αλλά δε νομίζω ότι θα βγουν διαφορετικά συμπεράσματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος