Β. Πολίτης: Οι πιθανότητες να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο ο Πούτιν (video)

Array

«Ο Πούτιν είναι σχεδόν  σίγουρο ότι θα ξεκινήσει ένα μικρό πυρηνικό πόλεμο με στρατηγικά όπλα μικρής ισχύος», εκτιμά ο υποναύαρχος εν αποστρατεία και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Βασίλης Πολίτης.

Όλοι συμβουλεύουν τον πρόεδρο της Ρωσίας ότι θα πρέπει να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων  και ήδη το δεύτερο πρόσωπο – κλειδί, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επιμένει ότι αυτό αποτελεί επιλογή, πρόσθεσε.

Ο Βασίλης Πολίτης, περιγράφει ως ιδιαίτερα βαρύ το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Ουκρανία. «Σαν ντόμινο, από κάπου θα ξεκινήσει» , είπε.

Με την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, ο πόλεμος  Δύσης – Ρωσίας θα κλιμακωθεί, σύμφωνα με τον Βασίλη Πολίτη.

Τα στρατηγικά όπλα του Πούτιν δεν θα είναι μεγάλης πυρηνικής ισχύος, αλλά υπερηχητικά με πυρηνικούς πυραύλους. Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη δύναμη όσον αφορά τις πυρηνικές κεφαλές, παρά την διεθνή συμφωνία του 2011 για μείωση. Η Ρωσία συνεχίζει να έχει στρατηγικές κεφαλές ανεπτυγμένες σε πυρηνικά υποβρύχια, σε πλοία και κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, η οποία απέχει 1.500 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Αντίστοιχα,  το οπλοστάσιο των Ηνωμένων Πολιτειών,  βρίσκεται σε 5 χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία,την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο κ. Πολίτης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος