Ντ. Μεντβέντεφ για πυρηνική απειλή: Έχουμε το δικαίωμα και σίγουρα δεν είναι μπλόφα

Array

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα εάν είναι απαραίτητο, σε προκαθορισμένες περιπτώσεις:

«Σε αυστηρή συμφωνία με τις βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, εάν εμείς ή οι σύμμαχοί μας δεχθούμε επίθεση με αυτό το είδος όπλου ή εάν η επιθετικότητα με χρήση συμβατικών όπλων απειλεί την ίδια την ύπαρξη της χώρας μας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας το είπε ευθέως πρόσφατα», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, μετέδωσε το Tanjug. 

Επισήμανε ότι η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την εμφάνιση πυρηνικών όπλων σε «εχθρούς γείτονες», αναφέροντας ως παράδειγμα την Ουκρανία, η οποία, κατά τη γνώμη του, ελέγχεται από χώρες του ΝΑΤΟ.  Ο Μεντβέντεφ πιστεύει ότι είναι άσκοπο να υπολογίζουμε στη λογική και την πολιτική βούληση του καθεστώτος του Κιέβου, αλλά ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια εύθραυστη ελπίδα για κοινή λογική και αίσθηση αυτοσυντήρησης μεταξύ των χωρών που υποστηρίζουν το Κίεβο

«Καταλαβαίνουν ότι εάν η απειλή για τη Ρωσία ξεπεράσει την καθορισμένη γραμμή κινδύνου, θα πρέπει να απαντήσουμε. Χωρίς να ζητήσουμε από κανέναν την άδεια, χωρίς πολύωρες διαβουλεύσεις. Και σίγουρα δεν είναι μπλόφα», έγραψε ο Μεντβέντεφ. 

Εξέφρασε την άποψη ότι εάν η Ρωσία αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα πιο τρομερά όπλα ενάντια στο «ουκρανικό καθεστώς», το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση ακόμη και σε μια τέτοια κατάσταση και πρόσθεσε ότι για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, η ασφάλεια της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών είναι πολύ πιο σημαντική από τη μοίρα της Ουκρανίας. 

«Οι υπερπόντιοι και οι Ευρωπαίοι δημαγωγοί δεν σκοπεύουν να χαθούν σε μια πυρηνική αποκάλυψη», πιστεύει ο Μεντβέντεφ. 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς   

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος