Στ. Πολίτης, αντιναύαρχος ε.α: H Τουρκία προσπαθεί να αξιοποιήσει για το συμφέρον της την έκρηξη – Ύποπτο το ότι δεν έχει αναληφθεί η ευθύνη

Array

«Η Τουρκία, ό,τι κάνει, προσπαθεί να το αξιοποιήσει για το συμφέρον της. Θα ήταν παράξενο να μην το κάνει τώρα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Πολίτης, αντιναύαρχος ε.α. και διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου μιλώντας για την πολιτική εκμετάλλευση της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη.

Περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, με θύματα αθώους πολίτες, ανέφερε ότι το γεγονός ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη του φαίνεται περίεργο, «εκτός αν έχει κάνει και δεν το ανακοινώνουν».

Η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος

Από την πλευρά του ο Κώστας Υφαντής, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο, σχολίασε το πρόσφατο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg που υπενθυμίζει τον ρόλο της Τουρκίας σε σχέση με το ΝΑΤΟ. Και όπως είπε ,«είναι πλήθος οι αναλύσεις στο τελευταίο διάστημα που αναδεικνύουν το ότι η Τουρκία δεν είναι ο εκείνος αξιόπιστος εταίρος που όλοι θα ήθελαν να είναι, είναι μία χώρα η οποία στρατηγικά θέλει να αυτονομηθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Υφαντή «το μπλοκάρισμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ είναι εμβληματική περίπτωση, την οποία το ΝΑΤΟ προσπαθεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να μη διαρρήξει τις σχέσεις του με ένα κράτος- μέλος. Και την ίδια στιγμή έχουμε βεβαίως την ακόμη εμβληματική κατά την άποψή μου στάση της Άγκυρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, ότι είναι η Δύση υπεύθυνη για τον πόλεμο και όχι οι Ρώσοι. Αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό από το παζάρι με τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος