Δ. Μαύρος – MRB: Διχασμένη ακόμα η κοινωνία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, το αγροτικό και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και τις ενδεχόμενες πολιτικές συνέπειες με ορίζοντα τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ertnews ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το Δεκέμβριο φαίνονταν ότι ο κόσμος δεν ήθελε ούτε το γάμο, ούτε την τεκνοθεσία, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν διαφοροποιήσεις στα ποσοστά. «Σιγά σιγά, προχωρώντας, προϊόντος του χρόνου, φτάσαμε στο σημείο ο γάμος να είναι σχετικά αποδεκτός, αλλά τα παιδιά εξακολουθούν να έχουν άμυνες σοβαρές και μάλιστα για να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε λίγο παραπάνω το τι ακριβώς συμβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά. H κοινωνία ακόμα είναι διχασμένη, κυρίως στο θέμα των παιδιών, συμπλήρωσε.

Ως προς τους κερδισμένους και χαμένους τόνισε πως αυτό εξαρτάται από τους στόχους και ότι αν η κυβέρνηση έχει στόχο ένα κεντρώο προφίλ τότε δεν θα έχει ιδιαίτερα αναχώματα και εμπόδια για να κινηθεί προς το κέντρο.

Για την εκκλησία δήλωσε ότι πρέπει να υπερασπιστεί το δόγμα, αλλά «Αν ήθελε κάποιος να απαντήσει θα έπρεπε να πει ότι μα σε όλο τον κόσμο ή εν πάση περιπτώσει το συζητάμε και επί δεκαετίες στην Ελλάδα πρέπει να υπάρξει διάκριση των εξουσιών και άρα λοιπόν οι πολιτικοί από την Εκκλησία θα πρέπει να κρατήσει τα δικά της στεγανά».

Χαρακτήρισε τους αγρότες έξυπνους μέχρι τώρα και ανέφερε ότι αν συνεχίσουν με καθαρή διατύπωση θέσεων και χωρίς ακρότητες, θα ωφεληθούν, αλλά το αγροτικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αγροτική πολιτική έχει καταρρεύσει πριν την τρέχουσα περίοδο.

Για τη συνολική πορεία των μεταρρυθμίσεων μπροστά στις ευρωεκλογές, εκτίμησε ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2023 δόθηκε μία ευκαιρία για να προωθηθούν μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές δεν πρέπει να περάσουν το όριο θραύσης των κοινωνικών αντοχών των πολιτών.

Όπως τόνισε: «Θα σας πω να ξεκινήσουμε καταρχάς από την ίδια την κυβέρνηση, από τη Νέα Δημοκρατία δηλαδή, όπου πραγματικά μετά το αποτέλεσμα που είχαμε στις τελευταίες εκλογές, νομίζω ότι είχε δοθεί το σήμα και το έχω πει κι εγώ στον αέρα ότι ήρθε η ώρα επιτέλους να κάνουμε επανίδρυση του κράτους.
Αυτό που σε άλλες περιπτώσεις, επειδή ήταν άλλες οι πολιτικές συνθήκες, δεν μπόρεσε να γίνει.
Μόνο που είχα τουλάχιστον εγώ πει ότι υπό μία προϋπόθεση ναι, οι μεταρρυθμίσεις με όλη τη δύναμη που μπορούμε, υπό μία προϋπόθεση και αυτή η προϋπόθεση είναι να μην περάσουμε το όριο θραύσης των κοινωνικών αντοχών των πολιτών».

Σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών ειδικά για τη δεύτερη και τρίτη θέση, είπε ότι υπάρχει μία θολή κατάσταση που προκύπτει από τις θέσεις των κομμάτων που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι απολύτως σαφείς.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε «ο κόσμος μπερδεύεται, μπερδεύεται με τη στάση, τουλάχιστον από πλευράς ΠΑΣΟΚ που έχει απαιτήσεις ο κόσμος από αυτό.
Και στα θέματα των ομόφυλων ζευγαριών και στο αγροτικό γενικώς, υπάρχει μια θολή κατάσταση στο τι ακριβώς πρεσβεύει.
Και υπάρχουν και έρευνες οι οποίες γίνονται από κάτω πολύ βαριές και πολύ σοβαρές, που δείχνουν που είναι δύσκολο να παρουσιαστούν στον αέρα, που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει εν πάση περιπτώσει τη θέση του για το τι πρεσβεύει».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη σχολίασε πως: «Το πλεονέκτημα του κυρίου Κασελάκη είναι ότι μοιάζει να είναι αυθεντικός. Η πρόκληση που έχει ο κύριος Κασελάκης είναι ότι θα πρέπει ο λόγος του πια να αποκτήσει και κάποιες κλισέ βαρετές εκφράσεις για να μπορέσει ο κόσμος να τον δει και ως πολιτικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος