Πολιτικό «θρίλερ» με το κόμμα Κασιδιάρη – Εν αναμονή της απόφασης του Άρειου Πάγου

Πώς θα μπει «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη αλλά και το πότε αναμένονται οι αποφάσεις μίλησαν στο δελτίο της ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας και η Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Για το αν θα χρειαστεί πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να επιτραπεί στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει την κάθοδο εγκληματικής οργάνωσης με τον μανδύα κόμματος στις εκλογές αλλά και πότε μπορεί να γίνει, ο κ. Κώτσηρας είπε ότι «Το νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά αν χρειαστεί όποια τεχνική προσθήκη είμαστε παρόντες. Είμαστε σε ετοιμότητα να γίνει ό,τι πρέπει να γίνει». Είναι επαρκής η διάταξη, ξεκαθάρισε «αλλά είμαστε σε ετοιμότητα για πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση».

Η κ. Γεροβασίλη είπε από την πλευρά της ότι οι Αρεοπαγίτες που θα κληθούν να αποφασίσουν για την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη «οφείλουν να μην πάρουν σήμερα από κανένα». Ο κίνδυνος του ναζισμού δεν είναι αντιμετωπίσιμος με ένα νομοθετικό πλαίσιο, ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι «Η πρόθεση μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να μην συμμετέχει στις εκλογές το κόμμα Κασιδιάρη».

Για την έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου στις ανεξάρτητες Αρχές ο κ. Κώτσηρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές ενέργειες για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές και τόνισε ότι «Η ελληνική δικαιοσύνη είναι απολύτως ανεξάρτητη». Προχωρήσαμε σε τομές για πιο γρήγορη και ποιοτική δικαιοσύνη, ανέφερε αλλά σε ευαίσθητους χώρους οι αλλαγές πρέπει να γίνονται με προσοχή, είπε.

Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και οι δικαστές κρίνονται όπως κρινόμαστε όλοι».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος