Ο Πάολο Κοέλιο έγραψε δύο tweets για Ρώσους και Ουκρανούς και εξόργισε πολλούς

Ο διάσημος Βραζιλιάνος και παγκοσμίου φήμης συγγραφέας Πάολο Κοέλιο ανέβασε δυο σχόλια στον λογαριασμό του στο Twitter με αφορμή την ουκρανική κρίση και εξέφρασε μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση για αυτό το θέμα.

Επιμέλεια – Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Η ουκρανική κρίση είναι μια βολική δικαιολογία για τη ρωσοφοβία – έγραψε ο Πάολο Κοέλιο στον λογαριασμό του στο Twitter στο πρώτο tweet και στη συνέχεια πρόσθεσε:

Ήμουν στο Λβιβ, στο Κίεβο, στην Οδησσό, στη Γιάλτα, στο Τσερνόμπιλ (Ουκρανία). Κάλυψα 10.000 χλμ με τρένο, από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ (Ρωσία). Ναι, υπάρχει πόλεμος: αλλά μην κατηγορείτε τους απλούς ανθρώπους – έγραψε ο Κοέλιο στο το δεύτερο του tweet.

Αυτά τα tweets του Κοέλιο προκάλεσαν μια χιονοστιβάδα σχολίων σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, τόσο θετικά όσο και αρνητικά λόγω όλων των γεγονότων στην Ουκρανία, αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Να σας υπενθυμίσουμε, ο Πάολο Κουέλιο είναι Βραζιλιάνος συγγραφέας και ένας από τους συγγραφείς με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. Μερικά από τα πιο διάσημα έργα του είναι τα Έντεκα λεπτά, Ο Αλχημιστής, Η Μάγισσα του Πορτομπέλο, Ο Δαίμονας και η Δεσποινίς Πριμ, Ζαχίρ, Το Προσκύνημα, Οι Βαλκυρίες, Ο νικητής παραμένει μόνος, η Μπρίντα και το Εγχειρίδιο Ο πολεμιστής του φωτός. Το μυθιστόρημα Ο Αλχημιστής δημοσιεύτηκε το 1988, αλλά έγινε δημοφιλές μετά το 1990.

Με την πάροδο του χρόνου, πουλήθηκαν 65 εκατομμύρια αντίτυπα αυτού του βιβλίου και έγινε ένα από τα καλύτερα σε πωλήσεις στην ιστορία. Έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το πιο μεταφρασμένο βιβλίο από εν ζωή συγγραφέα.

Πηγή: kurir.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος