Λ. Ντουρουντούς, αντιστράτηγος ΕΛΑΣ ε.α. για τη βόμβα στη Σταδίου: Η προκήρυξη θα δώσει τις απαντήσεις, ας περιμένουμε

«Έχουμε δύο γεγονότα πρόσφατα, την προχθεσινή επίθεση στο υπουργείο Εργασίας, και πριν 40 ημέρες την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν συνδέονται», επισήμανε ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία Λευτέρης Ντουρουντούς, μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS Update” και τον Θάνο Σιαφάκα, αναφορικά με την ανησυχία που υπάρχει για επιστροφή της τρομοκρατίας, μετά και από την έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα του Σαββάτου 3/2.

Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά, μεταξύ άλλων:

«Χρειάζεται πολλή δουλειά και λίγα λόγια, θα εκτιμηθούν μια σειρά παραγόντων. Δηλαδή, θα εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων από τα ευρήματα του εκρηκτικού μηχανισμού, ενδεχομένως το κείμενο που θα προκύψει από την ανάληψη ευθύνης – αποκήρυξη, η ερευνητική διαδικασία, η οποία ήδη προφανώς έχει ξεκινήσει. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στα αποτελέσματα. Θέλει όμως χρόνο, λίγο χρόνο, πολλή δουλειά και λίγα λόγια».

Ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Είχα την τύχη να υπηρετήσω στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας ως διευθυντής στη Βόρεια Ελλάδα.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτή η υπηρεσία είναι μια σοβαρή υπηρεσία με σοβαρά και έμπειρα στελέχη που την στελεχώνουν. Γνωρίζω τη μεθοδικότητα της δουλειάς αυτών των ανθρώπων, όπως γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι και ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χρυσοχοΐδης, με τον οποίο συνεργαστήκαμε από το 2019 μέχρι το 2021, όταν αποχώρησε από το υπουργείο, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω ή να αφήσει κάτι στην τύχη.

(…) Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στη διεύθυνση είναι εξαιρετικοί και πιστεύω με τον γνωστό τρόπο τις γνωστές μεθόδους της υπομονής, της καρτερικότητας και της πολύ δουλειάς θα φτάσουν στο αποτέλεσμα, θέλω να πιστεύω και σύντομα».

Σχετικά με το αν έχουμε, πλέον, «μίξη» παλιάς και νέας τρομοκρατίας:

«Θεωρώ ότι η προκήρυξη, η ανάληψη ευθύνης στο κείμενό της θα δώσει απαντήσεις. Δεν νομίζω ότι κάποιος αυθαίρετα θα μπορούσε να πει “τώρα υπάρχει μίξη ή δεν υπάρχει μίξη παλιάς και νέας”. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι άνθρωποι δεν ξεκίνησαν από μόνοι τους ξαφνικά ένα πρωί και είπαν “θα πάμε να τοποθετήσουμε έναν εκρηκτικό μηχανισμό”.

Προφανώς υπάρχει κάποια διασύνδεση, αυτή θα αποδειχθεί, αλλά ας περιμένουμε.

Έχω την ταπεινή άποψη, ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο την ανάληψη ευθύνης, να δούμε ποιο είναι το κίνητρο, τι διαθέσεις υπάρχουν, ποιο είναι το μέγεθος των διαθέσεων. Όλα αυτά θα βγουν τις επόμενες ημέρες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος