Ι. Σεϊμένης για τη μεταφορά πυρηνικών στη Λευκορωσία: Ανησυχητική η εξέλιξη – Κίνηση αντίδρασης από τον Πούτιν

«Ως μια κίνηση αντίδρασης από την πλευρά του προέδρου Πούτιν για την κατάσταση στασιμότητας που έχει δημιουργηθεί στο μέτωπο της Ουκρανίας» αιτιολόγησε ο Ιωάννης Σεϊμένης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου την ανακοίνωση της Μόσχας για τη μεταφορά πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» και τη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα ο κ. Σεϊμένης τόνισε ότι η Λευκορωσία, στην οποία πρόεδρος είναι ο στενός του φίλος Αλεξάντερ Λουκασένκο, ήταν στο παρελθόν μία από τις τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που είχαν στο έδαφός τους πυρηνικά όπλα.

«Οι αναφορές που υπάρχουν είναι σε τακτικά πυρηνικά όπλα. Προφανώς είναι ανησυχητική αυτή η εξέλιξη» πρόσθεσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσθέτοντας, ωστόσο, ότι και η αμερικανική διοίκηση έχει πει ότι είναι γνώστης της κατάστασης και δεν αναμένεται η χρήση τους.

Μεταφέροντας τους ισχυρισμούς της ρωσικής πλευράς επισήμανε ότι υποστηρίζει ότι και το ΝΑΤΟ έχει διαμοιρασει στη Δυτική Ευρώπη πυρηνικά όπλα.

«Όσο δεν προχωρούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την επίλυση του θέματος της Ουκρανίας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι δύο πλευρές και στην συγκεκριμένη περίπτωση η πλευρά της Ρωσίας κάνουν κινήσεις για να δείξουν τη δυνατότητά τους. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα γίνει κάτι περισσότερο από μια απειλή», συμπλήρωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πηγή: NEWSROOM | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος