Η “long” ζωή της Covid-19 (ηχητικό)

Η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την πανδημία έχουν μειωθεί, αφενός λόγω της μακράς διάρκειας της και αφετέρου εξ αιτίας του βάρους που έχει τώρα δοθεί στην οικονομική κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όμως η Covid 19 συνεχίζεται με τη δημιουργία νέων μεταλλάξεων και την αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε σειρά χωρών στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία και Αυστραλία.

Παράλληλα, εγείρονται νέα ερωτήματα γύρω από την επικαιροποίηση των εμβολίων και τη διάρκεια της ισχύος τους, καθώς σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ξεκίνησε ο εμβολιασμός με την 4η δόση. Τέλος, γίνονται περισσότερο αντιληπτές οι επιπτώσεις της λεγόμενης “Long Covid”, καθώς αυξάνονται όσοι έχουν νοσήσει και μετά ταλαιπωρούνται για μεγάλο διάστημα.

Η “long” ζωή της Covid-19 (ηχητικό)Η εκπομπή Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο προχώρησε σε μια ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων με την πανδημία διεθνώς, καθώς και σε μια ανάλυση των προαναφερόμενων θεμάτων. Προσκεκλημένος του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου ήταν ο δρ. Γιάννης Πρασσάς, μοριακός βιολόγος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Μάουντ Σινάι του Τορόντο, η ομάδα του οποίου μελετά τον SARS-Cov-2 και τις μακροχρόνιες συνέπειές της Covid 19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος