Η. Κονοφάγος για υδρογονάνθρακες: Στόχος η ενεργειακή αυτοδυναμία της Ελλάδος – Στα 2,4 τρισ. κυβικά μέτρα οι προβλέψεις (video)

Array

Για την έναρξη των σεισμικών ερευνών από την ExxonMobil σε Κρήτη και Πελοπόννησο με σκοπό την αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μίλησε στην ΕΡΤ το μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, Ηλίας Κονοφάγος, αποκαλύπτοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις θα χρειαστούν δυόμισι χρόνια μέχρι να μπει το κοίτασμα στην παραγωγή.

«Μόλις τελειώσουν οι σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων, γίνει η γεώτρηση και βρει φυσικό αέριο, εντός δυόμισι ετών μπορούμε να έχουμε παραγωγή φυσικού αερίου» ανέφερε ο κ. Κονοφάγος.

Μιλώντας στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα τόνισε ότι αν όλα πάνε καλά στόχος είναι η ενεργειακή αυτοδυναμία της Ελλάδος.

«Οι στόχοι είναι αρκετοί ώστε να δώσουν στην Ελλάδα αυτοδυναμία αλλά και δυνατότητα εξαγωγής», προσέθεσε ο κ. Κονοφάγος.

«Σύμφωνα με την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, εφόσον οι γεωτρήσεις αποδειχτούν επιτυχείς, μπορούμε πράγματι να είμαστε ενεργειακά αυτοδύναμοι» ανέφερε.

Όπως τόνισε οι ετήσιες ανάγκες της Ελλάδος είναι 5 – 6 δισ. κυβικά μέτρα το χρόνο και οι ποσότητες που υπολογίζεται να βρεθούν στη χώρα μας είναι τουλάχιστον 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Και όπως επισήμανε, αν αυτοί οι υπολογισμοί επαληθευτούν η ποσότητα του φυσικού αερίου θα μπορούσε να επαρκέσει για το 10% των αναγκών της Ευρώπης.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος