Ι. Αρμάος (επικοινωνιολόγος) στο Πρώτο για Αχ. Μπέο: Πρόβλημα Δημοκρατίας να έχεις τέτοιο πολιτικό πρόσωπο για δήμαρχο (audio)

«Νομίζω ότι η επικυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας αποδόθηκε και σε αυτή την εκλογική μάχη, ήταν και λογικό, αλλά το βασικό συμπέρασμα θα έλεγα ότι ήταν και παραμένει η πολιτική ασυμμετρία του τόπου, ότι υπάρχει ένα κόμμα το οποίο είναι επικυρίαρχο και δεν υπάρχει στην ουσία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση ή καν ισχυρή αντιπολίτευση» τόνισε ο επικοινωνιολόγος Ιάκωβος Αρμάος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη για τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πέντε βασικά συμπεράσματα προκύπτουν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, σύμφωνα με τον κ. Αρμάο, με πρώτο, την επικυριαρχία της ΝΔ και δεύτερο, ότι δύσκολα θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλώβητος μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα πάει συντεταγμένα ενωμένος στις ευρωεκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Τρίτο, συνέχισε ο κ. Αρμάος, ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μεγάλη μάχη του στις Ευρωεκλογές. «Έκανε ένα δύο καλά αποτελέσματα σε επίπεδο δήμων, κυρίως όσον αφορά στην Αθήνα, που καλώς ή κακώς κερδίζει τις εντυπώσεις με τον κ. Δούκα» επισήμανε ο κ. Αρμάος. «Ότι το ΚΚΕ, ιδιαίτερα στην Αττική σημείωσε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στις εκλογές, νομίζω θα διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο πλέον. Και φυσικά ένα πολύ ευχάριστο κατά την ταπεινή μου γνώμη γεγονός, ότι στην Αθήνα ο κ. Κασιδιάρης δεν τα κατάφερε και όχι μόνο δεν τα κατάφερε, πήρε και λιγότερο ποσοστό από ό,τι είχε πάρει και το 19» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αχ. Μπέου, ο κ. Αρμάος υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα «αποτελεί πρόβλημα Δημοκρατίας να έχεις τέτοιο πολιτικό πρόσωπο για δήμαρχο».


«Οι χθεσινές δηλώσεις του ήταν απαράδεκτες. Αυτή τη στιγμή ο κ. Μπέος έχει εκλεγεί με ψήφους των πολιτών του Βόλου και μάλιστα με ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Άρα πρέπει κανείς να κοιτάξει πολύ και πέρα και πάνω από το ίδιο το πρόσωπο. Να συμβάλει και να καταλάβει τι σημαίνει, αυτές οι δηλώσεις που έκανε και αισθάνθηκε ότι μπορεί να τις κάνει. Εκείνο το οποίο συμβαίνει είναι ότι ένα τέτοιο πρόσωπο και γι’ αυτό λέω ότι είναι πρόβλημα Δημοκρατίας πρωτίστως, μπορεί και κερδίζει το 60% περίπου ψηφοφόρων της πόλης στην οποία κατέρχεται. Αυτό πρέπει κανείς να το δει. Η πολιτική παιδεύει, εκπαιδεύει. Σημαίνει, ότι πρέπει εμείς να δούμε πάρα πολύ τα μηνύματα τα οποία εκπέμπει ένας πολιτικός προς τους πολίτες, προς τους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα όταν κάποιος δεν φοβάται, αισθάνεται τόσο ισχυρός, είτε να κάνει σε μια συνέντευξη μια δήλωση και μετά χαμογελαστά να τον πιάσουν τα μικρόφωνα που θα λέει τους έσκισα, είτε χθες να πει αυτό το οποίο είπε, που υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει κανείς να τα πει κατακριτέα, τότε είναι πραγματικά πρόβλημα Δημοκρατίας, είναι πάνω από το ίδιο το πρόσωπο και θα έπρεπε κάποια στιγμή η ίδια η Δημοκρατία, οι άνθρωποι που την υπηρετούν να δουν πώς τα πρόσωπα αυτά θα αντιμετωπιστούν» είπε καταλήγοντας ο κ. Αρμάος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος