Έλληνας διπλωμάτης στην ΕΡΤ για το χτύπημα στην Υπερδνειστερία: Η Μολδαβία είναι έτοιμη για κάθε σενάριο (video)

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Μολδαβίας συγκάλεσε την Τρίτη η πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας για εξάπλωση του πολέμου εκτός των συνόρων της Ουκρανίας και για τις νέες απειλές του Σεργκέι Λαβρόφ για υπαρκτό κίνδυνο να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.

Στην Υπερδνειστερία, την αποσχισθείσα ρωσόφωνη περιοχή της Μολδαβίας, μετά από σειρά επιθέσεων, οι αρχές αναβαθμίζουν στο «κόκκινο» το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή και δείχνουν την Ουκρανία ως υπεύθυνη για τα χτυπήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», ο Έλληνας διπλωμάτης στη Μολδαβία, Σλάβα Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι προκλήσεις γίνονται είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό της χώρας με θέμα να εμπλακεί και η Μολδαβία και η Υπερδνειστερία. «Η Μολδαβία είναι κράτος ουδέτερο και έχει στρατό γύρω στους 7.000 – 10.000 στρατιώτες ενεργό προσωπικό και προσωπικό σε εφεδρεία γύρω στους 70.000 στρατιώτες. Προς το παρόν εδώ επικρατεί ψυχραιμία» είπε, ενώ πρόσθεσε: «Οι πολίτες της Μολδαβίας με αυτούς της Υπερδνειστερίας ζουν αρμονικά. Δεν έχουν ανάγκη από συγκρούσεις και πολέμους».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος