Ε. Ζεμενίδης για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ευτυχώς οι Ελληνοαμερικανοί κερδίσαμε (video)

Array

Την ικανοποίησή του για τη νίκη των ομογενών μας στις ενδιάμεσες Αμερικανικές εκλογές εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, γιατί ο κύριος Μπιλιράκης και ο κ. Σαρμπάνης εξασφάλισαν την εκλογή τους πολύ γρήγορα και άνετα. Η κ. Μαλλιωτάκη που στην αρχή της εκστρατείας οι Δημοκρατικοί είχαν βάλει στόχο να την αλλάξουν, κέρδισε και αυτή αρκετά άνετα» δήλωσε για τους ομογενείς που εξασφάλισαν την παρουσία τους στη Γερουσία.

Αναφερόμενος στην νίκη του Ελληνοαμερικανού Κρις Πάππας που τον τελευταίο χρόνο έπαιξε ένα ιδιαίτερο ρόλο στην καμπάνια ενάντια στην πώληση των F-16 στην Τουρκίας σχολίασε ότι έκανε την έκπληξη καθώς ορισμένες δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να χάνει.

«Ευτυχώς οι Ελληνοαμερικανοί κερδίσαμε» είπε ο κ. Ζεμενίδης σχολιάζοντας ότι αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκλογή του συνωνόματου γιου του Ρόμπερτ Μενέντεζ, που πήρε την έδρα που είχε ο πατέρας του πριν να πάει στη Γερουσία, στο Νιου Τζέρσεϊ, λέγοντας ότι «είναι τρομερός φιλέλληνας».

Ελπίδες διατηρούμε ακόμη για την Ντίνα Τάιτους, η οποία προηγείται σε έναν δύσκολο αγώνα στην Νεβάδα στην προσπάθεια της να επανεκλεγεί για νέα θητεία.

Ο κ. Ζεμενίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ήττα σοκ του Μεχμέτ Τζενγκίζ Οζ, του τουρκικής καταγωγής υποψηφίου που στηρίχτηκε από τον Τραμπ και το τουρκικό λόμπι.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος