Λ. Ραπτάκης, γερουσιαστής: Τα ελληνικά θέματα δεν αλλάζουν – Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ θα μείνει μάλλον στην Επιτροπή Εξωτερικών (video)

Array

Τις πρώτες του εκτιμήσεις για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ έκανε στην ΕΡΤ ο Λεωνίδας Ραπτάκης, γερουσιαστής στο Rhode Island, σχετικά με το πώς θα επηρεάσει την πολιτική της υπερδύναμης έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας η επανεκλογή ή μη του Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να κάνει πρώτα συμφωνία μαζί με το Κογκρέσο. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, αν δηλαδή θα υπάρξει ισοπαλία (με τους Ρεπουμπλικάνους και αν η Καμάλα Χάρις μπορεί να σπάσει το μπλοκάρισμα στη Γερουσία» ανέφερε ο κ. Ρεπτάκης.

Μιλώντας στις «Συνδέσεις» ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής τόνισε ο αν η δημοκρατική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δεν κάνει την συμφωνία με το Κογκρέσο δεν θα προχωρήσουν βασικά εσωτερικά θέματα των ΗΠΑ.

«Όμως είπε και ο κ. Ζεμενίδης τα ελληνικά θέματα δεν αλλάζουν. Μάλλον ο κ. Μενέντεζ θα μείνει πρόεδρος στην Επιτροπή Εξωτερικών» είπε προσθέτοντας ότι για την υπεράσπιση των εθνικών μας μάχονται και οι υπόλοιποι ομογενείς που έχουν εκλεγεί.

«Το μόνο κακό πράγμα για τα ελληνικά θέματα είναι να μη χάσουμε τις πολιτείες της Νεβάδα και της Αριζόνα και έχουμε ισοπαλία στο Κογκρέσο 50-50» ανέφερε σχετικά με την αμφίρροπη μάχη ανάμεσα σε Ρεπουπλικάνους και Δημοκρατικούς.

Ο κ. Ραπτάκης τόνισε ότι ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα οι ομογενείς αλλά και οι φιλέλληνες Αμερικανοί γερουσιαστές θα πρέπει να δώσουν μάχη για τα ελληνικά θέματα.

Δείτε επίσης:

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος